Werken en leren in het buitenland
We leven in een maatschappij die in alle opzichten steeds meer verbonden is met de rest van de wereld. Studeren en werken in het buitenland is dus geen uitzondering meer en kan er juist voor zorgen dat je later makkelijker een baan kunt vinden. Zowel in binnen- als buitenland.

Een stage volgen in het buitenland is een unieke ervaring om jezelf niet alleen professioneel, maar zeker ook persoonlijk te ontwikkelen. Je leert een andere taal, je komt in aanraking met mensen uit een andere cultuur en er wordt in veel situaties een beroep gedaan op je zelfstandigheid en je vermogen om zelf problemen op te lossen. Je zult zien dat de je veel zelfstandiger en volwassener terugkomt van een stage in het buitenland.

ROC Gilde Opleidingen wil daarom jou ook de kans geven om praktijkervaring in het buitenland op te doen. Deze internationale beroepspraktijkvorming (I-BPV) is een mogelijk onderdeel van je opleidingstraject. 

Een internationale stage is in principe voor iedereen mogelijk, voor elk niveau, ongeacht je opleidingskeuze. Door de subsidie mogelijkheden is een internationale stage binnen Europa voor iedereen betaalbaar! 

“Een buitenlandse stage bevordert je taalontwikkeling en het leert je omgaan met mensen uit andere culturen en het maken van nieuwe vrienden.”

“Je leert tijdens een stage in het buitenland je vakkennis in een heel andere omgeving in te zetten. Je werkt in een andere cultuur met andere middelen en met andere mogelijkheden.”Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!