Online taalondersteuning
Het Erasmus+ programma bied je de mogelijkheid om subsidie te krijgen om leer- en werkervaring op te doen in het buitenland. Een van de doelstellingen van het Erasmus+ programma is dat je actief werkt aan het leren van een taal en/of het verder ontwikkelen van je taalvaardigheden.

Om je hierbij te helpen heeft de Europese Commissie een instrument ontwikkeld. Dit instrument heet de OLS, oftewel de Online Linguistische Steun. 

Op het moment dat je een stage in het buitenland gaat doen en je komt in aanmerking voor een Erasmus+ subsidie, dan moet je via dit instrument een online taaltest doen. 

Deze taaltest voer je twee keer uit: de eerste keer vóórdat je vertrekt op buitenlandse stage en de tweede keer vlak voordat je weer terugkomt. Op deze manier kan je zelf zien of je jezelf hebt verbeterd tijdens je stage in het buitenland. 

Je ontvangt via je email een login en password waarmee je in de OLS kunt inloggen en de taaltoets kunt uitvoeren.

LET OP:

De taaltest is verplicht en je dient deze binnen een bepaalde periode te doen. Twee weken vóór het eind van je stage ontvang je een uitnodiging voor een tweede test. Je moet deze tweede test uitvoeren binnen 30 dagen na ontvangst van de uitnodiging. 

De email die je krijgt is een automatisch gegenereerde email. Het kan dus zijn dat deze in je spambox terecht komt. Mocht je dus niets ontvangen, check dan eens je spambox.

Thuispagina van de OLS

Klik hier om meteen in te loggenSnel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!