Kom groots

Geleen ontdekken

Een klein plaatsje kan toch groots zijn. Wist je bijvoorbeeld dat Geleen een van de grootste kermissen van Nederland heeft? En dat het populaire festival Pinkpop bijna 50 jaar geleden voor het eerst in Geleen werd gehouden? Organisatoren zoeken het gezellige Geleen graag op, en dat is niet voor niets.

De Galaender Kirmes is na Weert de grootste van Limburg.

Deel van een groter geheel

Geleen is onderdeel van de stad Sittard-Geleen. En samen bieden zij ontzettend veel voor jong en oud. Van dansfeestjes tot de grootste bioscoop uit de regio. Genoeg te doen dus. Tel daar een centrum met gezellige oude kroegen bij op, en jouw studentenleven kan beginnen. Iedere woensdag- en donderdagavond stroomt het centrum dan ook vol met medestudenten.

Een kamer voor een prikkie

In Geleen is het superleuk om op kamers te gaan. Je reist makkelijk naar grote steden als Venlo, Eindhoven en Maastricht, maar je hebt niet de problemen van een grote stad. In Geleen zijn er bijvoorbeeld kamers in overvloed! In no-time heb jij een leuke ruimte gevonden voor weinig geld. Dat wil zeggen dat jij jouw zuurverdiende geld uit kan geven aan dingen die echt belangrijk zijn! Leuke dingen doen met vrienden bijvoorbeeld.

Tollen, botsen en spinnen op de kermis

De studies bij Gilde Opleidingen duren tussen de 2 en 4 jaar. Dat wil zeggen dat je minimaal 2 keer de kermis meemaakt. De Galaender Kirmes is na Weert de grootste van Limburg en een van de grootste van het land. Ieder jaar kan je 5 dagen tollen, spinnen en botsen in de verschillende attracties. Geniet van een suikerspin of een lekker broodje bal en struin de verschillende terrassen af.

Foto's: Fotoarchief VVV Zuid-Limburg

Sporten op maat

Studeren is leuk, maar je moet wel op de studentenkilo’s letten. Het is ook belangrijk om af en toe je sportieve kleding aan te trekken. Dat kan prima in Geleen. Met 3 fitnesscentra en verschillende sportclubs, zit er altijd wel iets voor je bij. Daarnaast heeft Geleen een ideale ligging als je van fietsen af hardlopen houdt. Vertrek je richting het noorden, dan kom je het platte landschap tegen waar Nederland om bekend staat. Ga je naar het zuiden? Dan trotseer je het Limburgse heuvelland. Hoe zwaar wil jij je training maken?

Locatie

Roermond

Roermond is een veelzijdige stad in Midden-Limburg. Je kunt er shoppen, lekker eten en leuke festivals bezoeken. Maar ook studeren hoort natuurlijk in dit rijtje thuis. In Roermond vind je 5 verschillende locaties van Gilde Opleidingen.
Lees meer over Roermond
Locatie

Venlo

Venlo is dé studentenstad van Noord-Limburg. Wist je dat er elke dag 4.500 studenten rondlopen? Daar is het Venlose vermaak dan ook helemaal op ingesteld!
Lees meer over Venlo
Locatie

Weert

In Weert vind je de een na grootste kermis van Nederland, grote en kleine festivals en maar liefst 3 teams die meedoen in de nationale eredivisie. Volop afwisseling, dus!
Lees meer over Weert
Locatie

Venray

Wist je dat Venray bestaat uit meerdere dorpen die zijn samengevoegd? Naast een dorpse sfeer zorgt dat ook voor allemaal oude dorpskernen barstensvol gezelligheid.
Lees meer over Venray
Locatie

Geleen

Geleen is klein, maar groots in gezelligheid! Maar ook als je lekker sportief wilt zijn, is er in Geleen genoeg te beleven. Bovendien ligt het lekker dicht bij het levendige Sittard.
Lees meer over Geleen
Locatie

Horst

Met 14.000 inwoners lijkt Horst een klein dorp. Toch is het voor de omliggende gemeente hét centrum van de gezelligheid!
Lees meer over Horst
Locatie

Nuth

Er kan er maar één de kleinste zijn. Dat is Nuth! Het ligt vlakbij Heerlen en Sittard-Geleen en het is handig te bereiken. Klein maar fijn toch?
Lees meer over Nuth

Klik op een locatie in de kaart!

Roermond Venlo Weert Venray Geleen Horst Nuth