Kom groots
Geleen ontdekken

Een klein plaatsje kan toch groots zijn. Wist je bijvoorbeeld dat Geleen een van de grootste kermissen van Nederland heeft? En dat het populaire festival Pinkpop bijna 50 jaar geleden voor het eerst in Geleen werd gehouden? Organisatoren zoeken het gezellige Geleen graag op, en dat is niet voor niets.

De Galaender Kirmes is na Weert de grootste van Limburg.

Deel van een groter geheel

Geleen is onderdeel van de stad Sittard-Geleen. En samen bieden zij ontzettend veel voor jong en oud. Van dansfeestjes tot de grootste bioscoop uit de regio. Genoeg te doen dus. Tel daar een centrum met gezellige oude kroegen bij op, en jouw studentenleven kan beginnen. Iedere woensdag- en donderdagavond stroomt het centrum dan ook vol met medestudenten.

Een kamer voor een prikkie

In Geleen is het superleuk om op kamers te gaan. Je reist makkelijk naar grote steden als Venlo, Eindhoven en Maastricht, maar je hebt niet de problemen van een grote stad. In Geleen zijn er bijvoorbeeld kamers in overvloed! In no-time heb jij een leuke ruimte gevonden voor weinig geld. Dat wil zeggen dat jij jouw zuurverdiende geld uit kan geven aan dingen die echt belangrijk zijn! Leuke dingen doen met vrienden bijvoorbeeld.

Tollen, botsen en spinnen op de kermis

De studies bij Gilde Opleidingen duren tussen de 2 en 4 jaar. Dat wil zeggen dat je minimaal 2 keer de kermis meemaakt. De Galaender Kirmes is na Weert de grootste van Limburg en een van de grootste van het land. Ieder jaar kan je 5 dagen tollen, spinnen en botsen in de verschillende attracties. Geniet van een suikerspin of een lekker broodje bal en struin de verschillende terrassen af.

Foto's: Fotoarchief VVV Zuid-Limburg

Sporten op maat

Studeren is leuk, maar je moet wel op de studentenkilo’s letten. Het is ook belangrijk om af en toe je sportieve kleding aan te trekken. Dat kan prima in Geleen. Met 3 fitnesscentra en verschillende sportclubs, zit er altijd wel iets voor je bij. Daarnaast heeft Geleen een ideale ligging als je van fietsen af hardlopen houdt. Vertrek je richting het noorden, dan kom je het platte landschap tegen waar Nederland om bekend staat. Ga je naar het zuiden? Dan trotseer je het Limburgse heuvelland. Hoe zwaar wil jij je training maken?

Kom langs!

Je bent van harte welkom op onze vestiging in Geleen. 

Kijk rechts voor alle vestigingsinformatie die je nodig hebt!

Dr. H. van der Hoffplein

Welke scholen zitten hier

Poststraat

Welke scholen zitten hier