Kom naar
het veelzijdige
Roermond

Welkom in de Sjtad van Sjtuf!

Roermond is een van de veelzijdigste steden van Limburg. Dagelijks trekken duizenden bezoekers naar het outletcenter. Het jaarlijkse Solarfestival doet daar nog een schepje bovenop. En dit alles in de buurt van de 4 verschillende locaties van Gilde Opleidingen verspreid door de stad. Gemakkelijk bereikbaar met de auto, bus of fiets.

Het Designer Outlet Roermond is maar een kwartiertje lopen vanaf het station.

Stad aan de Maas

Iedere dag komen honderden toeristen naar Roermond. En dat is niet voor niets. De stad is mooi en er is altijd wel wat te beleven. Of je nu van feesten of van winkelen houdt. Je wordt vaak in het Duits aangesproken door de ligging naast de Duitse grens. Het treinstation is goed te bereiken vanaf Eindhoven, Venlo en Maastricht. En met bijna 60.000 inwoners is het altijd gezellig druk. Het is dan ook niet voor niets dat we niet 1 maar 4 locaties gebruiken als thuisbasis voor onze Gilde Opleidingen.

Winkelen met een studentenbudget

Je bijbaansalaris is lang niet genoeg om je kast vol te hangen met dure merkkleding. Gelukkig vind je in Roermond het grootste outletcenter van het land. Bekende merken tegen hoge kortingen inslaan, dus! Het Designer Outlet Roermond is maar een kwartiertje lopen vanaf het station. Wil je de toeristen en koopjesjagers ontlopen? Kom dan gezellig winkelen in de historische binnenstad!

Hossen, dansen en losgaan

Een jaarlijks hoogtepunt in Roermond is de Sjolefestasie. Samen met duizenden andere studenten vier je de opening van carnaval op het stationsplein in de stad. De hele vrijdag kun je hossen op verschillende carnavalskrakers in de Sjtad van Sjtuf. Heb je na carnaval nog niet genoeg gefeest? Dan kun je in de zomer losgaan op het jaarlijkse Solarweekend. Dit festival trekt ieder jaar ongeveer 27.000 bezoekers per dag. Natuurlijk kun je het hele jaar een feestje vieren of lekker op het terras ploffen bij de 42 cafés en 4 pubs in de stad.

Foto's: Stefan Koopmans Photography /
Fotoarchief Citymanagement Roermond

Een stad vol sportiviteit

Ook voor sportfanaten is er van alles te beleven in Roermond. Zo heb je bijvoorbeeld het subtropisch zwembad de Roerdomp. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende sportscholen (met studententarieven!) en diverse sportverenigingen. Van zelfverdediging tot handbal, en van paardrijden tot karten. Er is voor ieder wat wils.

Goddelijke taart en hemels drinken

Wat heeft een kerk te maken met taart en bier? In Roermond alles. De Sint-Christoffelkathedraal heeft namelijk niet alleen een legendarisch lekker taartje, maar ook een eigen biersoort. Christoffeltaart is een goddelijke combinatie van meringue en chocolademousse. Bomvol calorieën die je goed kan gebruiken na een dag hard studeren. De oudere student kan op het terras genieten van een koud Christoffelbiertje, gebrouwen in de plaatselijke brouwerij. Genieten met een hoofdletter G!

Kom langs!

Je bent van harte welkom bij één van onze vestigingen in deze mooie plek. 

 

Kijk rechts voor alle vestigingsinformatie die je nodig hebt!

Bredeweg

Welke scholen zitten hier

Kasteel Hillenraedtstraat

Welke scholen zitten hier

Kerkeveldlaan 1

Welke scholen zitten hier

Kerkeveldlaan 4

Welke scholen zitten hier

Marathonlaan

Postadres
Postbus 1094
6040KB Roermond
Welke scholen zitten hier