Welkom op de Kasteel Hillenraedtstraat in Roermond! 

Kantine met heerlijke broodjes, soep en ander lekkers

15 minuten lopen vanaf het station, of pak een bus bij de nabijgelegen bushalte

Gratis parkeren 

Overdekte fietsenstalling

Dagkluisjes en jaarkluisjes 

Meerdere sportfaciliteiten

Overweeg jij om op de Kasteel Hillenraedtstraat in Roermond te studeren? Dan kun je op deze pagina alvast een digitale tour door de locatie doen! Op de Kasteel Hillenraedtstraat vind je diverse opleidingen, er is op deze locatie vast een opleiding die bij jou past. 

Welke vakscholen/opleidingen vind je hier?

Op de Kasteel Hillenraedtstraat kun je opleidingen volgen aan Gilde Bouwschool, Gilde Food & Hospitality College, Gilde Instituut voor Veiligheid, Gilde Creatie & Design College, Gilde Technische School, Gilde Entree Onderwijs, Gilde School voor Pedagogiek, Gilde Sociale Studies en Gilde Zorgcollege. Een heleboel om uit te kiezen dus!

Een overzicht van alle opleidingen vind je hier:

Waar volg je de lessen?

Tijd voor praktijkles? Dan biedt de Kasteel Hillenraedtstraat praktijkruimtes die helemaal ingericht zijn voor jouw opleiding. Bijvoorbeeld de leskeukens met verschillende keukenopstellingen of de praktijkruimtes met oefenpoppen, bedden en rolstoelen waarop je jouw zorghandelingen kunt oefenen. In de praktijk- en oefenruimtes van Gilde Bouwschool kun je jouw handen uit de mouwen steken en oefenen met schilderen, metselen en timmeren. Geïnteresseerd in veiligheid? Op de Kasteel Hillenraedtstraat is een speciale leeromgeving voor de verschillende opleidingen. Lees hieronder meer! Ook als je jouw opleiding in de creatieve hoek zoekt, neem dan een kijkje bij het atelier en de fotostudio. 

Veilige situaties creëren doe je hier!

Speciaal voor de opleidingen van Gilde Instituut voor Veiligheid, is er een realistische praktijksituatie gecreëerd. In het praktijkgebouw én daarbuiten, vind je allerlei situaties waarbij jij de veiligheid kan handhaven. Bijvoorbeeld in de kroeg, bij de bushalte of tijdens het parkeren. Op de Kasteel Hillenraedtstraat kun je ook opgeleid worden voor verschillende beroepen binnen defensie.  

Laat je creativiteit de vrije loop

Is mediavormgeving helemaal jouw ding? Dan word je vast blij van het atelier én de fotostudio. In een creatieve les- en praktijkomgeving ga jij aan de slag met de tofste creaties.   

Waar breng je de pauzes door?


Een lekker broodje
, soepje of koffietje halen doe je in de kantine. Neem plaats in de aula of versla jouw studiegenoot met een potje tafelvoetbal. Liever buiten lunchen? Dat kan op het binnenplein!

Events op locatie

Nieuwsgierig geworden naar de locatie en opleidingen die je hier kunt volgen? Bezoek dan een van onze events zoals een open avond, X-perience of meeloopdag.