Allround Militair Medewerker IT Systems and Devices

Jij zet veiligheid online

Allround Militair Medewerker IT Systems and Devices

Ben je dol op computers en netwerken beheren, maar zie je een kantoorbaan niet zitten? Allround Militair Medewerker IT Systems and Devices in het leger is dan echt iets voor jou. Je leert computers en netwerken onderhouden en storingen oplossen. Werk dat van levensbelang is! Daarnaast word je opgeleid tot onderofficier.

Opleiding

Je leert hoe je computersystemen en randapparatuur monteert, installeert, test, beveiligt, onderhoudt en beheert. Je snapt: in crisisgebieden is het extra belangrijk dat alle ICT-problemen snel en veilig worden opgelost. Daarom leer je ook snel storingen oplossen. Ook het adviseren van gebruikers hoort bij je opleiding. We besteden veel aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen en technische snufjes.

Daarnaast word je opgeleid tot onderofficier. Hierbij horen de vakken: 

 • Sport
 • Trainingsleer en voedingsleer (de kennis achter het sporten)
 • HPG (Hygiëne Persoonlijke Gezondheid)
 • AAW SEARCH (omgaan met verdachte situaties en munitie en explosieven)
 • ZHKH (EHBO-variant van Defensie)
 • CBRN (gevaarlijke stoffen)
 • Sociale en communicatie vaardigheden
 • Mentale Vorming
 • Leiding geven
 • Lesgeven
 • Personeel begeleiden
 • Plannen en organiseren

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Daarnaast kies vakken zelf: je keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Defensie bepaalt uit welke keuzedelen je kunt kiezen.

Bonus van maximaal € 10.000,- scoren?
Volg dan deze opleiding en zorg dat je daarna bij Defensie aan de slag gaat.

Let op!
Voor deze opleiding zijn maximaal 20 opleidingsplaatsen beschikbaar.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • Diploma Kaderberoepsgerichte leerweg
 • Diploma Theoretische leerweg
 • Diploma Gemengde leerweg
 • Een bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • Een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Fit en gezond
Fit en gezond
Goed met cijfers
Goed met cijfers
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Stressbestendig
Stressbestendig

De praktijk

Met de opleiding Allround Militair Medewerker IT Systems and Devicesga je werken als ICT-beheerder bij de landmacht of luchtmacht. Bij de landmacht ga je bijvoorbeeld aan de slag bij de Verbindingsdienst, waar je ervoor zorgt dat alle eenheden aangestuurd worden en met elkaar kunnen communiceren. Bij de luchtmacht werk je bijvoorbeeld bij de CIS-/ICT-helpdesk. Je onderhoudt telecommunicatiesystemen, pc’s en telefoonverbindingen. De nieuwste ontwikkelingen volg je op de voet. Het is voor jou geen probleem als elke werkdag anders is. Dat vind je zelfs leuk! Als ze jou inschakelen voor een spoedklus, houd je het hoofd koel. Dat is voor elke ICT’er belangrijk, maar zeker voor ICT’ers in het leger. Jouw werk kan het verschil maken tussen leven of dood, zeker in crisisgebieden. Terwijl je collega’s de fysieke uitdagingen aangaan, zorg jij mede voor de digitale veiligheid.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 3.150,- en € 3.500,- bruto per maand. Exclusief bonus van €4.800,- per jaar (functieafhankelijk)
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Uitzending mogelijk

Veelgestelde vragen

 • Het ligt eraan wat je vooropleiding is, wat vaak mogelijk is dat je op een lager niveau start. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal richtingen doorstromen van niveau 2, naar 3 en uiteindelijk ook naar niveau 4. 

 • Bij Gilde Opleidingen zijn alle opleidingen onderverdeeld in 4 periodes. Voor schooljaar 2023-2024 is dit:

  periode van  tot en met 
  1 Start schooljaar  
  2    
  3    
  4   Einde schooljaar
 • Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.

 • Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.

 • Het Gilde Studentenfonds is bedoeld om studenten te ondersteunen die financiële ondersteuning nodig hebben om een opleiding te kunnen volgen:

  • Je bent jonger dan 18 jaar en wilt een bol opleiding volgen en je kunt aantonen dat jouw ouders/ verzorgers onvoldoende financiële middelen hebben waardoor jij niet de opleiding kunt volgen die jij wilt. Een inkomenstoets wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Leergeld. De aanvraag voor de toets dien je altijd zelf te doen via de website van Leergeld. Elk schooljaar opnieuw!
  • In uitzonderlijke gevallen kun je aanspraak maken op het Studentenfonds, wanneer je een BOL student bent van 18 jaar of ouder en kunt aantonen dat je onvoldoende financiële middelen hebt (ondanks studiefinanciering/aanvullende beurs). Een inkomenstoets is voorwaardelijk.
  • Wanneer je bol student en reeds in een opleiding bent en als gevolg van bijzondere omstandigheden (ziekte, zwangerschap, handicap of familieomstandigheden) aantoonbaar studievertraging oploopt en geen recht (meer) hebt op een basisbeurs. Dit is niet leeftijdsgebonden.
  • Als je je als student bestuurlijk/maatschappelijk inzet in het belang van de school en financieel nadeel ondervindt omdat je niet of minder kunt bijverdienen.
  • Als je lid bent van de Studentenraad. Je kreeg van Gilde al een vergoeding voor je deelname. Dat blijft zo, alleen wordt dit nu meegenomen in deze wetgeving..

  Let op: Ben je op het moment van aanvraag 18 jaar of ouder en volg je een bol-opleiding, dan krijg je studiefinanciering. Uit deze inkomsten en eventuele inkomsten uit werk kun je onderwijsbenodigdheden betalen. Denk je dat het financieel echt niet lukt, dan kunnen we samen kijken of we je kunnen helpen. Er zal in dit geval altijd eerst een inkomenstoets worden uitgevoerd.

  Gilde Opleidingen kan boeken en andere leermiddelen (zoals licenties of beroepskleding), de schoolnota of een laptop (mee)financieren. Dat stemmen we samen met jou af, zo kunnen we het voorschotbedrag voor jou minimaal houden.

  In het geval van studievertraging of maatschappelijke inzet is de vergoeding maatwerk en gebaseerd op het wettelijke minimum (jeugd) uurloon voor de periode waarin de vertraging of je maatschappelijke activiteit plaatsvindt.  De Commissie Studentenfonds zal je aanvraag beoordelen.