Leidinggevende Team, Afdeling en Project

Jij wilt verder

in je vak

Leidinggevende Team, Afdeling en Project

Je bent goed in je vak, maar wilt verder groeien naar een leidinggevende positie. Dan is deze opleiding iets voor jou! Je leert aansturen, creatieve oplossingen bedenken en administratieve taken uitvoeren. In 1 jaar stomen we jou klaar voor een leidinggevende functie.

Opleiding

Ben jij bijvoorbeeld een allround timmerman, ICT-beheerder, verkoopspecialist of schoonheidsspecialist? Of heb je een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma op niveau 3 of 4? Wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie?

Bij de opleiding Leidinggevende Team, Afdeling en Project leer je in 1 jaar alle skills die een goede leidinggevende vakman (of vrouw!) in huis moet hebben. Denk aan communicatievaardigheden. Zo zijn er tal van gesprekstechnieken, welke pas je wanneer toe? Je leert hoe je medewerkers goed aanstuurt en het personeelsbeleid toepast. Ook arboregels en kwaliteitswetgeving komen langs tijdens het jaar.

Na een korte uitleg werk je zelf aan projecten. De docent is hierin jouw vraagbaak. Ieder onderdeel pas je meteen toe in de praktijk. Elk project bevat naast de theorie, filmpjes, opdrachten en toetsen. Op deze manier werk je in je eigen tempo en ontvang je feedback wanneer jij dat wenst.

Daarnaast krijg je ook nog algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vakopleiding (niveau 3)
 • diploma middenkaderopleiding (niveau 4)
 • diploma havo of vwo

 

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 1 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

 • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
 • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €200,- exclusief aanschaf laptop. 

STAP-subsidie
Voor deze BBL-opleiding kun je in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Meer informatie; bezoek de infopagina.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Goede leider
Goede leider
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Organisatietalent
Organisatietalent
Stressbestendig
Stressbestendig

De praktijk

Elk vak is anders, maar leidinggevenden hebben een aantal dingen gemeen. Je plant en verdeelt de werkzaamheden van jezelf en je medewerkers. Hebben je medewerkers hulp nodig, bij hun werk of op persoonlijk vlak? Dan sta jij ze daarin bij. In werkoverleggen zorg jij dat de agendapunten besproken worden en deel je belangrijke informatie met je team. Tijdens de werkdag hou je in de gaten hoe het werk verloopt en of iemand moet helpen. De administratie is ook jouw taak.

Ook interessant

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.100,- en € 2.800,- bruto per maand
school
Hbo (vervolgopleiding)

Veelgestelde vragen

 • Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Dan is het advies om je aan te melden vóór 1 april. Want hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je natuurlijk van harte welkom bij ons!

  Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.

  Wil je hier meer over weten? Dan staat het Infopunt voor je klaar. Je kunt hen mailen via info@gildeopleidingen.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.

 • Het ligt eraan wat je vooropleiding is, wat vaak mogelijk is dat je op een lager niveau start. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal richtingen doorstromen van niveau 2, naar 3 en uiteindelijk ook naar niveau 4. 

 • Bij Gilde Opleidingen zijn alle opleidingen onderverdeeld in 4 periodes. Voor schooljaar 2023-2024 is dit:

  periode van  tot en met 
  1 Start schooljaar  
  2    
  3    
  4   Einde schooljaar
 • Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.

 • Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.

 • Het Gilde Studentenfonds is bedoeld om studenten te ondersteunen die financiële ondersteuning nodig hebben om een opleiding te kunnen volgen:

  • Je bent jonger dan 18 jaar en wilt een bol opleiding volgen en je kunt aantonen dat jouw ouders/ verzorgers onvoldoende financiële middelen hebben waardoor jij niet de opleiding kunt volgen die jij wilt. Een inkomenstoets wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Leergeld. De aanvraag voor de toets dien je altijd zelf te doen via de website van Leergeld. Elk schooljaar opnieuw!
  • In uitzonderlijke gevallen kun je aanspraak maken op het Studentenfonds, wanneer je een BOL student bent van 18 jaar of ouder en kunt aantonen dat je onvoldoende financiële middelen hebt (ondanks studiefinanciering/aanvullende beurs). Een inkomenstoets is voorwaardelijk.
  • Wanneer je bol student en reeds in een opleiding bent en als gevolg van bijzondere omstandigheden (ziekte, zwangerschap, handicap of familieomstandigheden) aantoonbaar studievertraging oploopt en geen recht (meer) hebt op een basisbeurs. Dit is niet leeftijdsgebonden.
  • Als je je als student bestuurlijk/maatschappelijk inzet in het belang van de school en financieel nadeel ondervindt omdat je niet of minder kunt bijverdienen.
  • Als je lid bent van de Studentenraad. Je kreeg van Gilde al een vergoeding voor je deelname. Dat blijft zo, alleen wordt dit nu meegenomen in deze wetgeving..

  Let op: Ben je op het moment van aanvraag 18 jaar of ouder en volg je een bol-opleiding, dan krijg je studiefinanciering. Uit deze inkomsten en eventuele inkomsten uit werk kun je onderwijsbenodigdheden betalen. Denk je dat het financieel echt niet lukt, dan kunnen we samen kijken of we je kunnen helpen. Er zal in dit geval altijd eerst een inkomenstoets worden uitgevoerd.

  Gilde Opleidingen kan boeken en andere leermiddelen (zoals licenties of beroepskleding), de schoolnota of een laptop (mee)financieren. Dat stemmen we samen met jou af, zo kunnen we het voorschotbedrag voor jou minimaal houden.

  In het geval van studievertraging of maatschappelijke inzet is de vergoeding maatwerk en gebaseerd op het wettelijke minimum (jeugd) uurloon voor de periode waarin de vertraging of je maatschappelijke activiteit plaatsvindt.  De Commissie Studentenfonds zal je aanvraag beoordelen.