Juridisch & HR Specialist

Jij bent goed

in adviseren!

Juridisch & HR Specialist

Als juridisch & HR specialist adviseer je klanten met vragen. Dit doe je bij een zakelijk dienstverlener, zoals een advocaat, notaris, makelaar, deurwaarder of bij een verzekeringsmaatschappij. Jij bent nauwkeurig en zorgt dat het dossier van een klant altijd op orde is. In de ingewikkelde wereld van wetten en regels vind jij makkelijk je weg!

Opleiding

Wetten en procedures veranderen constant. Jij weet straks welke wet- en regelgevingen er zijn en hoe je deze toepast bij vraagstukken bij de overheid of bedrijven. Je leert hoe je brede juridische vraagstukken beantwoordt. Van arbeidsvoorwaarden tot ontslagrecht, en van ingewikkelde cao’s tot belastingrecht. Van echtscheidingsprocedures en de aankoop van een huis tot welke staf er op een bankoverval staat. Het komt allemaal aan de orde tijdens deze opleiding.

Daarnaast leer je goed te communiceren en hoe je zaken het beste kunt documenteren en archiveren. Maar je leert ook hoe onze overheid georganiseerd is en welke overheidsinstanties welke werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast volg je ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, burgerschap, loopbaan en rekenen.

 • De opleidingen Marketing- en Communicatie Specialist, Juridisch & HR Specialist, Allround Business Assistant, Finance & Control Specialist en Office & Management Specialist zijn onze business-opleidingen. Op de locaties Roermond, Venray en Weert starten deze gezamenlijk. Je ontwikkelt in het eerste jaar je business skills en daarna kies jij de uitstroomrichting die het beste bij jou past. Op locatie Venlo start je direct in de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Beroepshavo Weert

Kies je voor de opleiding in Weert dan kun je je daarnaast inschrijven voor de Beroepshavo. Je krijgt naast je mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Zie onderaan de pagina voor meer informatie bij veelgestelde vragen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)
 • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235
 • Venlo - Hagerhofweg 15
 • Venray - Henri Dunantstraat 40
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar (versnellen is mogelijk)
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:

Lesgeld BOL

 • €1.419,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Maximaal €900,-. Exclusief aanschaf laptop.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Kritische blik
Kritische blik
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Rechtvaardig
Rechtvaardig
Zelfstandig
Zelfstandig

De praktijk

Overal zijn regels voor. Als juridisch & HR-specialist hoef je niet alle regels uit je hoofd te kennen, maar je vindt het wel leuk om dingen uit te zoeken. Dit doe je bijvoorbeeld bij een advocaat, notaris, makelaar, deurwaarder, verzekeringsmaatschappij, bewindvoerder of de Kamer van Koophandel. Het ene moment geef je uitleg aan een klant, het andere moment ben je bezig met zakelijk rapporteren of je helpt iemand bij het aanvragen van een uitkering.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.900,- en € 2.100,- bruto per maand
school
Hbo Human Resource Management (vervolgopleiding)

Veelgestelde vragen

 • Schrijf je in voor jouw gekozen mbo-opleiding. Na je aanmelding voor die opleiding, ontvang je een brief of e-mail met informatie over Beroepshavo en een uitnodiging voor een informatieavond. Daarna kun jij je inschrijven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je mentor.

 • Beroepshavo is een opleidingsvariant binnen Gilde Opleidingen voor als je met een goede basis wilt doorstromen naar het hbo of met een bredere basis wilt starten op de arbeidsmarkt. Je krijgt naast je reguliere mbo-opleiding een extra pakket met 1 of 2 havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. 

  Wat brengt Beroepshavo jou?

  • Je wordt dubbel gekwalificeerd (mbo plus havo-vakken)
  • Krijgt meer regie op jouw loopbaan
  • Wordt extra voorbereid op het hbo
  • Maakt jou tot een breed geschoolde, zelfstandige professional die klaar is voor de arbeidsmarkt.