Marketing & Communicatie Specialist

Jij bent een creatief communicatietalent

Marketing & Communicatie Specialist

Van meedenken over het ontwerp van een website tot evenementen organiseren. Het hoort er allemaal bij als marketing- en communicatiemedewerker. Je snapt: dat vraagt om een minstens zo diverse opleiding. Kom, leer alles over doelgroepen, (social)mediakanalen en PR.

Opleiding

Hoe zorg je voor meer klanten? Hoe creëer je aandacht voor je product? En hoe sta je de media te woord? Dat is onder andere waar marketing en communicatie om draait. Dit ga je leren met behulp van lessen reclame, mediaplanning en publiciteit. Als marketing & communication specialist maak je plannen, regel je media-inkoop of het ontwerp van een folder. Het woord communicatie zegt het eigenlijk al: taal is heel belangrijk. Denk aan e-mails opstellen of folders en brochures schrijven. Naast deze vakken krijg je Nederlands, Engels en Burgerschap.

 • De opleidingen Marketing- en Communicatie Specialist, Juridisch & HR Specialist, Allround Business Assistant, Finance & Control Specialist en Office & Management Specialist zijn onze business-opleidingen. Op de locaties Roermond, Venray en Weert starten deze gezamenlijk. Je ontwikkelt je business skills en direct na de kerstvakantie kies jij de uitstroomrichting die het beste bij jou past. Op locatie Venlo start je direct in de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Beroepshavo Weert

Kies je voor de opleiding in Weert dan kun je je daarnaast inschrijven voor de Beroepshavo. Je krijgt naast je mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Zie onderaan de pagina voor meer informatie bij veelgestelde vragen.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma beroepsopleiding opleiding (niveau 2)
 • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Bredeweg 235
 • Venlo - Hagerhofweg 15
 • Venray - Henri Dunantstraat 40
 • Weert - Drakesteyn 5
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar (versnellen behoort tot de mogelijkheden)
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €600,- in het eerste leerjaar, €450,- in het tweede leerjaar en €400,- het derde leerjaar. Exclusief aanschaf laptop in het eerste jaar.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Creatief
Creatief
Onderhandelaar
Onderhandelaar
Organisatietalent
Organisatietalent
Probleemoplossend
Probleemoplossend

De praktijk

Je werkt op de marketing- en/of communicatieafdeling van een bedrijf, of bij een communicatie- of reclamebureau. Hier denk je mee over het ontwerp van de website en brochures. Dit doe je in overleg met de websitebouwer en collega’s. Een andere taak is het organiseren van een open dag of evenement. Jij verzorgt dan alles, van de uitnodigingen tot de goodiebags. Om goed zicht te krijgen op je doelgroepen, verricht je onderzoek. Bijvoorbeeld een onderzoek naar hoe lang bezoekers op jullie website blijven, of hoe mensen over een dienst, product of nieuwe slogan denken. Je leest het al: het werk van een marketing- en communicatiemedewerker is heel afwisselend.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.000,- en € 2.700,- bruto per maand
school
Hbo Marketing & Communicatie (vervolgopleiding)

Veelgestelde vragen

 • Schrijf je in voor jouw gekozen mbo-opleiding. Na je aanmelding voor die opleiding, ontvang je een brief of e-mail met informatie over Beroepshavo en een uitnodiging voor een informatieavond. Daarna kun jij je inschrijven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je mentor.

 • Beroepshavo is een opleidingsvariant binnen Gilde Opleidingen voor als je met een goede basis wilt doorstromen naar het hbo of met een bredere basis wilt starten op de arbeidsmarkt. Je krijgt naast je reguliere mbo-opleiding een extra pakket met 1 of 2 havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. 

  Wat brengt Beroepshavo jou?

  • Je wordt dubbel gekwalificeerd (mbo plus havo-vakken)
  • Krijgt meer regie op jouw loopbaan
  • Wordt extra voorbereid op het hbo
  • Maakt jou tot een breed geschoolde, zelfstandige professional die klaar is voor de arbeidsmarkt.