International Event Manager

Jij bent een organisatietalent!

International Event Manager

De opleiding International Event Manager speelt in op jouw talenten. Want plannen en organiseren zit in jouw bloed. Je leert alles over de logistiek en organisatie: van catering tot hekkenbouwers. Na de studie organiseer jij moeiteloos de beste evenementen, tv-producties, exposities, congressen of festivals.

Opleiding

De eerste 1,5 jaar is heel breed. Je krijgt allemaal onderdelen en vakken op niveau 4 van de uitstroomrichtingen: International Manager Retail, Assistant Manager International Trade, International Supply Chain Manager en International Hospitality Manager. International Event Manager.

Je maakt kennis met de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur: De EURegio. En je dompelt je onder in de gebruiken van deze landen, door Nederlands, Duits en Engels te spreken en door in ieder land stage te lopen en gastlessen te volgen.

Als je bij Gilde International na 1,5 jaar kiest voor de richting International Event Manager dan leer door te doen! Vanaf dag één werk je aan echte projecten en evenementen, waardoor je praktijkervaring opdoet die je nergens anders vindt.

Artiesten boeken, vervoer en beveiliging regelen, folders laten drukken, journalisten uitnodigen en hekwerk plaatsen: je hebt het er straks maar druk mee als international event manager. Vandaar dat je hier volop mee oefent tijdens je opleiding. Het projectplan is straks jouw heilige graal. Je leert hoe je alles tot in de puntjes uitstippelt, zodat je zaken als planning, budget en communicatie in de hand houdt.

Naast de beroepsgerichte vakken en algemene vakken (zoals Nederlands en Engels) volg je tijdens de opleiding een keuzedeel. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Laaghuissingel 4
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:

Lesgeld BOL

  • €1.419,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €300,- in de eerste twee schooljaren. Exclusief aanschaf laptop. Door middel van diverse subsidiemogelijkheden worden jouw internationale stages vergoed. Hierdoor proberen we de kosten zoveel mogelijk te beperken. Kosten kunnen dus per jaar hoger/lager zijn.

 

 

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Communicatief sterk
Communicatief sterk
Creatief
Creatief
Organisatietalent
Organisatietalent
Stressbestendig
Stressbestendig
Zelfstandig
Zelfstandig

De praktijk

Als international event manager is geen dag hetzelfde. Jij gaat bijvoorbeeld aan de slag bij een van de grote festivals. Je denkt mee over de programmering en maakt een draaiboek. Je neemt contact op met artiesten, gemeenten en leveranciers. Hierbij is een flexibele houding belangrijk. Afspraken gaan op het laatste moment niet door, of de weersvoorspelling is anders dan verwacht.

Hoe dichter bij het evenement of het festival komt, des te drukker het wordt. Werken in de avond of in het weekend hoort er dan gewoon bij. De reacties van de bezoekers zijn uiteindelijk de beloning van maanden hard werken. Even genieten van alle complimenten, en dan snel weer aan de slag met de organisatie van de volgende editie! Het werk is superafwisselend en er zijn zoveel taken dat er altijd wel iets voor jou bij zit!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.300,- en € 2.800,- bruto per maand