Allround Schoonheidsspecialist (kopopleiding)

Jij laat mensen stralen

Allround Schoonheidsspecialist

Jij werkt zelfstandig en vindt goede hygiëne superbelangrijk. Van teennagels tot wenkbrauwen en alles wat daartussen ligt: niets is te gek voor jou. En jij blijft altijd vriendelijk naar de klant. Klinkt dit als muziek in je oren?

Opleiding

Wie zich goed voelt, straalt dat ook uit. Allround schoonheidsspecialisten richten zich dan ook zeker niet alleen op de buitenkant. Jij leert hoe je mensen compleet ‘zen’ maakt, maar ook hoe je een huidanalyse doet en een behandelingsplan opstelt. Maak kennis met alle kanten van wellness. Van saunaleer tot hospitality!

Natuurlijk leer je alles over schoonheidsbehandelingen. Je oefent je kennis in onze eigen salon @PUUR op school én bij je stage. Je leert hier alles over lichamelijke verzorging en specialisaties gericht op massages en huidverbetering. Denk aan acnebehandelingen, shiatsu- of bindweefselmassages. Je doet ook huidanalyses en maakt behandelplannen.

Een stukje theorie is daarbij ook belangrijk. Deze gaat over anatomie, fysiologie, arboregels en hygiëne. Bovenop al deze vakken en lessen krijg je ook nog Nederlands, Engels, ondernemen en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • mbo-diploma niveau 3 Schoonheidsverzorging (Schoonheidsspecialist)

De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden deze opleiding aan als vervolg op niveau 3-opleiding Schoonheidsspecialist. Met deze vooropleiding kun je de opleiding afronden in 1 jaar.

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Groenveldsingel 40
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 1 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Open dag

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende infoavonden beschikbaar.

Klik hier voor alle evenementen

Nu aanmelden

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

  • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €250,- voor kleding en andere leermiddelen voor de duur van de opleiding.
Exclusief aanschaf laptop in leerjaar 1 en eventuele kosten voor keuzedelen.

Over jou

Fijne motoriek
Fijne motoriek
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Kritische blik
Kritische blik
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld

De praktijk

Je werkt in een (inter)nationale wellness-, spa- en/of thermenomgeving. Bijvoorbeeld een luxe hotel, vakantiepark of fitnesscentrum. Of misschien begin je wel een eigen schoonheidssalon? Als allround schoonheidsspecialist ben je vaak gespecialiseerd in behandelmethodes, zoals de behandeling van acne of andere huidverbeterende behandelingen. Je klanten komen bij jou om te ontspannen, zich helemaal mooi te laten maken, of voor een oplossing voor een hardnekkig huidprobleem.  Bij aandoeningen die niet in één keer op te lossen zijn, stel je een behandelplan op. Administratieve taken horen er ook bij. Al helemaal als je je eigen salon runt. Maar dat is het allemaal waard als jij mensen weer helemaal laat stralen!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris vanaf € 1.900,- bruto per maand