Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis

Jij maakt carrière
in de zorg!

Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis

Jij wilt het liefst aan de slag in de klinische zorg van een ziekenhuis? Na de Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis (voorheen VP Top-Opleiding) kun jij meteen beginnen. Wij bereiden je optimaal voor op de uitdagingen in de zorg.

Opleiding

Het grote verschil tussen de opleidingen Mbo-Verpleegkundige en Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis is de nauwe samenwerking met ziekenhuizen en het andere roc in Limburg. Tijdens de opleiding Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis loop je heel veel stage. In de eerste 2 jaar minimaal 10 weken en tijdens de laatste 2 jaar 4 dagen per week. Dit wissel je af met theoretische vakken als anatomie, pathologie en klinische verpleegkunde.

Naast je zorgvakken en de verplichte vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen, kies je zelf ook vakken uit: de keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Download hier de folder van deze opleiding.

Let op: de opleiding wordt, bij voldoende aanmeldingen, aangeboden in Geleen en Roermond. Het aantal stage-/opleidingsplaatsen is beperkt, meld je daarom snel aan. Vanaf leerjaar 3 kun je deze opleiding ook als bbl volgen. 

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

De vooropleidingseisen van de opleiding Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis wijken af van de opleiding Mbo-verpleegkunde. Dit is omdat het een specialistische opleiding is. Kom je hier niet voor in aanmerking plaatsen we je automatisch in de opleiding Mbo-verpleegkundige.

  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma vakopleiding Verzorgende IG

 

Over de opleiding

location_on
  • Geleen - Dr. H. van der Hoffplein 1
  • Roermond - Kerkeveldlaan 1
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 4 jaar
notifications_active Startmoment: bij aanvang schooljaar en in overleg.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

  • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Kosten leermiddelen
bol-opleiding ongeveer €830,-, exclusief keuzedelen en aanschaf laptop. 

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Stressbestendig
Stressbestendig
Zorgzaam
Zorgzaam

De praktijk

In het ziekenhuis waar je werkt, ben jij het aanspreekpunt voor de patiënten. Jij stelt een verpleegplan op. Tijdens het verblijf help je patiënten bij de persoonlijke verzorging en verlies je ze geen moment uit het oog. Jij observeert nauwkeurig hoe het met ‘jouw’ patiënten gaat.

Bij een crisissituatie word jij meteen opgeroepen omdat je goed kunt omgaan met onverwachte en instabiele zorgsituaties. Je werk is afwisselend. Dat is leuk, maar vraagt ook om flexibiliteit!

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.800,- en € 3.200,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten