Zoek op datum
loading
04-09 |
Taalniveau studenten door zomerschool naar hoger plan
De Nederlandse taal goed beheersen is een must. Niet alleen in het belang van het goed uitoefenen van je beroep, maar hierdoor heb je ook meer kans om te slagen voor je opleiding. Het resultaat voor Nederlands op het centraal examen telt namelijk ook mee voor het mbo-diploma. Gilde Opleidingen weet dit als geen ander en helpt studenten al jaren hun eventuele taalachterstand weg te werken. Sinds afgelopen zomervakantie heeft de onderwijsinstelling een nieuw ijzer in het vuur: de zomerschool, als onderdeel van de Gilde Taalschool. Tijdens de zomervakantie spijkerden docenten de Nederlandse taal- en studievaardigheden van maar liefst 43 studenten bij.
Lees meer

05-09 |
Stem op TopTalent Ahmad
Ahmad maakt kans om dé mbo-ambassadeur van Nederland te worden en hij heeft jouw stemmen nodig. Lees hier waarom.
Lees meer

08-09 |
Topklas gastvrijheidsbranche in Weert en Venlo
Speciaal voor studenten met een hart voor de horeca of de vrijetijdsindustrie starten Gilde Opleidingen en het bedrijfsleven volgend schooljaar een exclusieve opleiding. In Venlo én Weert kunnen geselecteerde studenten starten aan de mbo-opleiding Excellente hospitality. Deze verdienen hiermee een ticket naar een veelbelovende toekomst.
Lees meer

11-09 |
Meer kunnen dan je denkt!
Meedoen in de maatschappij, dat wil toch iedereen! Ook als je lichamelijk iets mankeert, als je verstandelijk beperkt bent of als je je net ieders anders gedraagt, je wilt een bijdrage leveren. UniK heeft daarom samen met Stichting Het Limburgs Landschap locatie Kasteeltuinen Arcen en Gilde Opleidingen een dagbesteding voor (jong)volwassenen op poten gezet. Bij Casa Verde in Kasteeltuinen Arcen vervullen de UniK-klanten de functies van gastheer en -vrouw.
Lees meer

11-09 |
Hoe fit zijn onze eerstejaars?
Een hoop gekreun en liters zweet later is de jaarlijkse leefstijltest weer achter de rug. Zo’n
2.800 nieuwe studenten werden afgelopen week getest op conditie, lenigheid, kracht en
hand-oog-coördinatie. Zo krijgt Gilde Opleidingen een beter beeld van de gezondheid van
onze instromende studenten en kunnen we ons sport- en bewegingsonderwijs verder verfijnen.
Lees meer

13-09 |
Veva studenten verdienen niveau 3 strepen
Onze nieuwe Veva en HTV studenten zijn het schooljaar gestart met bivak 3 daagse. Een unieke introductie die perfect past bij deze opleidingen. Er was een bomvolprogramma met onder andere samenwerkingsspelen, zeskamp, quiz, bivak en een training 'omgaan met supporters' bij VVV Venlo voor hun samengesteld.
Lees meer

14-09 |
Wat bak jij ervan?
De bakkersstudenten kunnen hun handjes wel dichtknijpen. De bakkerij op de Laaghuissingel 4 in Venlo was al professioneel, maar nu is de praktijk dichterbij dan ooit. Hoe?
Lees meer

19-09 |
Kies Techniek Manifestatie 2018 - Technodôme Venlo
Het Technodôme in Venlo organiseert van 1 t/m 3 februari 2018 de Kies Techniek Manifestatie voor basisschoolleerlingen. Leerlingen kunnen tijdens deze manifestatie ontdekken hoe leuk techniek is.
Lees meer

20-09 |
Imke in top vier beste optiekstudenten
350 optiekstudenten uit heel Nederland; 350 kanshebbers voor de titel Beste Optiekstudent 2017. Een van hen is onze eigen Imke van de Winkel uit Weert. Ze behoorde uiteindelijk tot een van de vier genomineerden voor de titel. Helaas reikte de NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven) net niet de hoofdprijs aan haar uit. Wel ging ze naar huis met een big smile, een boeket bloemen én een cheque van 100 euro.
Lees meer

20-09 |
Locatie Bredeweg in een nieuw jasje
Deze zomer hebben we onze locatie aan de Bredeweg in Roermond flink onder handen genomen. 85 procent van het gebouw is vernieuwd.
Lees meer

26-09 |
Studenten ondersteunen stewards bij VVV-Venlo
Bijna dertig eerstejaars studenten van de opleiding Handhaving toezicht en veiligheid in Roermond doen belangrijke praktijkervaring bij de thuiswedstrijden van VVV-Venlo. De komende tijd ondersteunen deze jonge mannen en vrouwen de stewards bij alle thuiswedstrijden en dragen ze bij aan de veiligheid van toeschouwers en andere betrokkenen.
Lees meer

05-10 |
Verpleegkundestudenten bezoeken ouderenbeurs
Tussen het overwegend ouder publiek liepen vorige week drie tweedejaarsklassen Verpleegkunde rond op de beurs ‘Langer thuis met Groene Kruis’ in Panningen. Op deze beurs kunnen bezoekers zich laten informeren over manieren waarop zij ervoor kunnen zorgen dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.
Lees meer

05-10 |
Recreatiestudenten organiseren kinderfeestjes
Of de jarige nu van prinsessen, piraten, het circus, de jungle, Dora of K3 houdt, de studenten van Recreatie zorgen dat hij of zij een onvergetelijk kinderfeestje krijgt.
Lees meer

06-10 |
Beveiliger komt als geroepen
De Week van de Veiligheid is bij uitstek geschikt om veiligheid in de breedste zin van het woord onder de aandacht te brengen. Het hele land is in de ban. Gemeenten geven veiligheidskranten uit, er worden veiligheidsmarkten georganiseerd, je kunt je inschrijven voor workshops hoe beveilig ik mijn eigendom en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal mooie initiatieven, maar Gilde Opleidingen gaat nog een stapje verder … Het roc introduceert deze week de opleiding Beveiliger, die vanaf schooljaar 2018-2019 in Roermond gevolgd kan worden. “Een opleiding op niveau 2 waar hard om geroepen wordt”, zo vertelt Ben Toeter, docent Veiligheid van Gilde Opleidingen.
Lees meer

09-10 |
Hulp bij je opleidingskeuze nodig?
Hé, jij daar. Is jouw toekomstige beroep nog een groot vraagteken? Weet jij niet welke vervolgopleiding je moet kiezen? En kun je dus wel wat hulp gebruiken?
Lees meer

10-10 |
Durf jij de spooktocht aan?
Studenten van Hospitality & Leisure nemen je mee naar 25 oktober 1943... Het leek een rustige avond in het bos... schijn bedriegt.
Lees meer

11-10 |
Foto's: basisschoolkids van medewerkers student voor één dag
De basisschoolkinderen van collega’s hebben de dag van hun leven gehad bij Hospitality & Wellness tijdens de landelijke stakingsdag van basisschoolleraren op 5 oktober. Ze namen overal binnen de sector een kijkje in de keuken.
Lees meer

11-10 |
Neem intrek in het studiedorp!
Studiedorp. Studielandschap. Oftewel een fijne, rustige plek waar studenten kunnen leren. Individueel of in groepjes. Gilde Opleidingen heeft gehoor gegeven aan de behoefte van onze studenten om een ruimte te creëren waar je kunt studeren of aan projecten kunt werken. Er is afgelopen zomer volop aan gewerkt en met resultaat!
Lees meer

11-10 |
Scholing op maat voor medewerkers DSV
Wat als de veiligheid op de werkvloer in het geding komt omdat je de Nederlandse taal niet machtig bent? Wat als je baas of collega jou niet helemaal begrijpt? Dan zit er maar een ding op: snel de taal onder de knie krijgen. DSV, een groot internationaal logistiek bedrijf, ook gevestigd in Venlo, besloot onlangs dat hun buitenlandse werknemers, die de taal nog niet goed beheersen, geschoold moeten worden in de Nederlandse taal. Gilde Educatie verzorgt deze scholing.
Lees meer

Nieuws

Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!