Zoek op datum
loading
04-05 |
Musical Le Beau Rêve smaakt naar meer
Studenten en docenten van Leisure & hospitality toerden in april met de avondvullende musical Le Beau Rêve langs de vakantieparken: De Leistert, Center Parcs Limburgse Peel, De Schatberg en Zwarte Bergen. Zang, dans en plezier stonden centraal in deze muzikale show vol mooie dromen, een flinke lading humor en bekende musicalhits.
Lees meer

04-05 |
Gewaagde creaties bij Funk Up Your Head
Maar liefst vijftien kappersstudenten van Gilde Opleidingen doen mee aan Funk Up Your Head, de jaarlijkse onlinekapperswedstrijd van Pivot Point, het scholingsprogramma voor kappers. Deelnemers aan de competitie kregen tweeëneenhalve maand de tijd om een creatie te maken op een oefenhoofd. Het resultaat moesten ze in beeld vastleggen en opsturen.
Lees meer

04-05 |
"Dat geeft hoop voor de toekomst"
Tijdens de chefavonden bij Hotelschool Venlo koken leermeesters van stagebedrijven samen met hun stagiairs. Zo ook op donderdag 6 april. Ramon Fusers van Restaurant Maaszicht kookte die avond met Sander Janssen en stagiair Luc Jenniskens werd geflankeerd door Freek van den Elsen van Lunchroom Lion d’Or. “Persoonlijk heb ik het als heel prettig ervaren om als leermeester zo bij de opleiding betrokken te worden. En aanwezig zijn bij deze dag is een mooie afsluiting van de stageperiode van Sander. Het doet goed om te zien hoe hij is gegroeid en samen met de rest van zijn groep het menu naar een hoger plan heeft getild”, vertelt Ramon Fusers.
Lees meer

08-05 |
Allereerste cum laude-afstudeerders Gilde Opleidingen
De aanduiding cum laude (Latijn voor 'met lof') wordt sinds jaar en dag gebruikt als mensen met een acht of hoger slagen voor hbo of universiteit. Het kabinet was echter van mening dat talent breder gestimuleerd en beloond mag worden. Cum laude mag nu dan ook uitgereikt worden op middelbare scholen en mbo’s. Voor Gilde Opleidingen reden tot actie, als één van de allereerste mbo’s in Nederland hebben wij vanaf dit schooljaar een cum laude-regeling kunnen invoeren.
Lees meer

08-05 |
Studenten Travel & hospitality organiseerden geslaagde (belevenis)dag
Onze studenten Travel & hospitality hebben in Noord-Limburg een belevenisdag georganiseerd voor familie. Tijdens deze dag waren zij reisleiders van dit gemengde gezelschap.
Lees meer

08-05 |
Champion Challenge als boost voor horecavak
Koken vanuit een black box, niet te verwarren met een ‘zwarte doos’ uit een vliegtuig, is helemaal ‘in’ tegenwoordig. Vooraf niet weten met welke ingrediënten je mag gaan koken. Dat is de uitdaging voor de studenten van Gilde Opleidingen tijdens de halve finale van de Champion Challenge op 8 mei bij Co Creation Lab op het Venlose Floriadeterrein en tijdens de finale op 18 juni op het podium van Lekker Venlo in het Julianapark. Deze bijzondere wedstrijd, georganiseerd door de klankbordgroep van Gilde Opleidingen, brengt studenten gevoel voor smaak bij, leert ze in teams te werken en snel beslissingen te nemen.
Lees meer

10-05 |
Nog zeven dagen te gaan …
... dan vindt ons event TopTalent 2017 plaats in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Na lang wachten gaan we op woensdag 17 mei erachter komen wie hét TopTalent 2017 Gilde Opleidingen is en daarmee het nieuwe boegbeeld van het mbo in Noord- en Midden-Limburg en straks misschien ook in heel Nederland.
Lees meer

17-05 |
Witte goud goed voor zilver
Lou Bongers uit Reuver en Remy Wagter uit Susteren, studenten van Hotelschool Venlo, hebben afgelopen vrijdag tijdens de kookwedstrijd van Brabants Asperge Genootschap de tweede plek veroverd. Alleen in het team van het ROC van Amsterdam moesten de studenten van Gilde Opleidingen helaas hun meerdere erkennen. Maar liefst zeven studententeams van andere horeca-opleidingen lieten ze achter zich. “Een tweede plek, helaas geen eerste! Maar toch netjes”, zegt Lou bescheiden.
Lees meer

17-05 |
Gilde Opleidingen helpt studenten preventief uit de schulden
Volgens het Nibud leent een vijfde van de mbo-studenten of heeft schulden. Vaak kan het schoolgeld niet worden betaald.  Het is hoog tijd om de schaamte rondom schuld en armoede te doorbreken, zodat mbo’ers makkelijker om hulp durven vragen. Daarom presenteert Gilde Opleidingen Kerkeveldlaan vandaag de interactieve theatervoorstelling NU van theatergroep PlayBack aan onze studenten Pedagogisch werk en Maatschappelijke zorg, met dank aan Rabobank Roermond-Echt. Een voorstelling over geld uitgeven, geldproblemen, groepsdruk, status en rijkdom.
Lees meer

17-05 |
Oostenrijkse studenten te gast in Venray
Onlangs bracht een delegatie Oostenrijkse studenten, die een opleiding tot Psychiatrisch verpleegkundige volgen in Ybbs, een studiebezoek aan de Henri Dunantstraat in Venray. Oud-collega Harry Frencken hield een presentatie over de ontwikkelingen van de opleiding tot Verpleegkundige in Nederland. Een rondleiding door het gebouw mocht natuurlijk ook niet ontbreken.
Lees meer

18-05 |
Ahmad Alloush TopTalent 2017 Gilde Opleidingen
In november 2015 vluchtte Ahmad Alloush met zijn familie uit Syrië. Afgelopen woensdagavond, nog geen anderhalf jaar later, werd hij uitgeroepen tot TopTalent 2017 van Gilde Opleidingen. De 19-jarige mbo-student uit Steyl, die de opleiding Assistent logistiek volgt bij Talentenonderwijs, is een jaar lang dé ambassadeur van het middelbaar beroepsonderwijs in Noord- en Midden-Limburg. Komend najaar maakt hij kans om te worden gekroond tot nationaal MBO Uitblinker.
Lees meer

22-05 |
Stage lopen en je Duits verbeteren?
Gilde Opleidingen stimuleert studenten om in het buitenland stage te lopen of straks te gaan werken.
Lees meer

24-05 |
Liz Smedts regeert Funk Up Your Head
Doe mee met de kapperswedstrijd. Creativiteit gaat boven alles. Aan deze oproep op de Facebook-pagina van Funk Up Your Head, de online kapperswedstrijd van Pivot Point, hebben maar liefst 90 studenten uit Nederland en België gehoor gegeven. De meest uiteenlopende kapsels kwamen voorbij. Stijlvol. Hip. Feestelijk. Punky. Kleurrijk. Gewaagd. Aan originaliteit geen gebrek. Het haarkunstwerk (zie foto) van de 19-jarige Liz Smedts (Horst), kappersstudent van Gilde Opleidingen, viel op tussen al dit creatieve geweld. De vakjury was unaniem: de eerste prijs is voor Liz!
Lees meer

01-06 |
Stem op Foodhuggers
Vanaf januari konden companies uit het hele land zich inschrijven voor de landelijke competitie. Uit elke regio is een selectie gemaakt van de beste companies. Zij stonden in maart/april in de Regiofinale. De halve finale is geweest en de finalisten zijn bekend. Wat is de volgende stap? Maandag 12 juni 2017: de Student company van het jaar finale!
Lees meer

02-06 |
Gewone mensen in het bijzonder
Hoe is het om te leven met een psychiatrische aandoening, voor de persoon zelf en haar omgeving? Studenten Maatschappelijke zorg van Gilde Opleidingen zijn op zoek gegaan naar een antwoord op die vraag. Woensdagmiddag 7 juni, op de Kerkeveldlaan 1 in Roermond, presenteren ze hun bevindingen in de vorm van een theatervoorstelling. Aansluitend verzorgen ervaringsdeskundigen een aantal workshops. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door MetGGZ.
Lees meer

08-06 |
Banenevent Werken & Leren Retail/Optiek
De economie groeit alweer twaalf kwartalen op rij, meldde het CBS onlangs. De werkgelegenheid in de retail, ook wel detailhandel genoemd en de optiekbranche blijft hierdoor ook stijgen. Een goed moment om te kiezen voor een opleiding in deze branches. Tijdens het Banenevent Werken & Leren maakt Gilde Opleidingen de perfecte match tussen werkgevers en werkzoekenden. Zoek jij een baan of wil jij jouw bedrijf en vacatures op de kaart zetten? Kom dan 13 juni, tussen 19:00 - 21.00 uur, naar het Banenevent Werken & Leren op de Bredeweg 235 in Roermond.
Lees meer

08-06 |
Zomerschool nu ook bij Gilde Opleidingen  
Onder de naam Gilde Taalschool gaat Talentenonderwijs structureel de Nederlandse taal- en studievaardigheden van zittende en potentiële studenten van Gilde Opleidingen borgen en op een hoger of gewenst taalniveau brengen.
Lees meer

14-06 |
VenloStormt kreeg hulp van onze studenten
Studenten van Gilde Opleidingen staken hun handen uit de mouwen voor en tijdens VenloStormt.
Lees meer

21-06 |
Nummer een mag naar ONE
Boven de hete pannen en op het zonnige Hanos-paviljoen hebben op 18 juni tijdens Lekker Venlo twee studententeams gestreden om de eerste plek van de Champion Challenge. De wedstrijd die georganiseerd werd door Hotelschool Venlo en het bedrijfsleven. De winnaars: Fred Deenen (kok), Menno Jansen (kok), Luc Jenniskens (kok), Liane Frusch (bakker) en Kirsten Driessen (gastvrouw) mogen binnenkort meelopen bij sterrenrestaurant ONE in Roermond. Aansluitend dineren ze aan de chefs table.
Lees meer

Nieuws

Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!