Zoek op datum
loading
08-03 |
Techniekstudenten flikken het: robot Bonanza
Sjoerd Vallen, Jordy Rutten en Chiem Keunen, eindejaarsstudenten Mechatronica in Venlo, hebben een topprestatie geleverd. Als afstudeeropdracht bouwden zij de afgelopen maanden geheel zelfstandig robot Bonanza, een zelfrijdend onderstel op rupsbanden dat met een Playstation 2-controller op afstand bestuurbaar is.
Lees meer

08-03 |
KeyMeister naar regiofinale Jong Ondernemen
Zeven studenten Filiaalmanager van Gilde Opleidingen in Venray zijn met hun onderneming KeyMeister door naar de regiofinale van de wedstrijd van Jong Ondernemen.
Lees meer

09-03 |
Toerisme Bokaal Frontoffice goes to: Nina Lenssen!
96 studenten van 25 scholen uit heel Nederland lieten begin maart tijdens landelijke wedstrijden voor toerisme en recreatie, de Toerisme Bokaal, in Amersfoort hun kunsten zien. Onder hen waren zes studenten van de opleidingen toerisme en recreatie van Gilde Opleidingen: Jens Kocken (Beugen), Lotte van Lipzig (Horst) en Carmen Houtappels (Swolgen) van recreatie, Bas van Bree (Bergen), Deniz Versteegen (Venray) en Nina Lenssen (Baarlo) van toerisme.
Lees meer

15-03 |
Koken met sterren bij Hotelschool Venlo
“Samen koken met een top kok, dat wil toch iedereen”, vertelt een stralende Lou Bongers, student Zelfstandig werkend kok. Hij voelt zich helemaal in z’n element in de keuken naast chef-kok Jeroen van Gansewinkel van Het Arresthuis in Roermond. Niet alleen Lou valt deze eer te beurt. Op negen donderdagavonden in maart tot en met juni koken leerling-koks met de chef van hun stagebedrijf de sterren van de hemel. De chef-koks zijn afkomstig van Chateau De Raay tot Brienen aan de Maas en van Da Vinci tot Chateau Holtmühle. De koken met sterrenavonden vinden plaats in restaurant L’Entree van Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen op de Laaghuissingel 4 in Venlo.
Lees meer

16-03 |
“Een lach maakt je dag”
Met de juiste zorg en ondersteuning kunnen mensen met dementie steeds langer thuis blijven wonen. Als het thuis echt niet meer gaat, is een kleinschalige woonvorm een logische volgende stap. Daar kunnen mensen met dementie de juiste zorg en begeleiding krijgen.
Lees meer

17-03 |
Roermondse wethouders openen Leerrijk: een huis om in te leren
‘Een huis in school met een tuintje erbij’

Met een hal, woonkamer, eetkamer, keuken, badkamer/toilet, slaapkamers en een heus tuintje doet het huis in het schoolgebouw van Gilde Opleidingen niet veel onder voor een echt huis. Leerrijk heet de leerwoning op Kerkeveldlaan 1 in Roermond. Gilde Opleidingen speelt hiermee in op het feit dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dus vooral thuis zorg nodig hebben. Studenten van de opleidingen Dienstverlening krijgen vanaf dit schooljaar in Leerrijk in een huiselijke situatie hun basisvaardigheden en -kennis, beroepshouding en burgerschapscompetenties onder de knie. Als feestelijke afsluiting van de week van Zorg en Welzijn, is Leerrijk vandaag officieel geopend door wethouders Marianne Smitsmans en Ferdinand Pleyte van de gemeente Roermond.
Lees meer

22-03 |
Aanmeldstop Verpleegkundige Top-Opleiding
Gilde Opleidingen heeft in samenwerking met de vijf Limburgse ziekenhuizen, Arcus College en Leeuwenborgh de nieuwe Verpleegkundige Top-Opleiding (niveau 4) ontwikkeld. Deze nieuwe opleiding start in september 2017.
Lees meer

23-03 |
Masterclasses storytelling en sales enthousiast ontvangen
Talentvolle eerste- en tweedejaars studenten Wellness krijgen vanaf dit schooljaar de kans zich verder te specialiseren en te ontwikkelen tot Expert of Wellness. Het programma bestaat uit lifestyle, happiness en business. Gedreven deskundige vakmensen, trainers en mensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector geven allerlei masterclasses. Inmiddels is de laatste periode van start gegaan, hierin staat business centraal, waarin onder andere masterclasses sales en storytelling op het programma stonden. 
Lees meer

23-03 |
Soep met ballen!
Kyjardo Siwalette, student Medewerker sport en recreatie bij Gilde Opleidingen, loopt stage bij VIA VVV, de maatschappelijke stichting van VVV-Venlo.
Lees meer

23-03 |
Zilver op PreuveneAward 2017 voor Alix en Rens
Sligro Maastricht was 21 maart het strijdtoneel van de PreuveneAward voor studenten van zes hotelscholen uit de Belgisch-Nederlandse grensregio. Onder toeziend oog van een deskundige jury bereidden en serveerden de studenten heerlijke gerechten. Studenten van Gilde Opleidingen waren ook tijdens deze editie weer succesvol en sleepten twee tweede prijzen in de wacht: Alix Ooye bij de zwarte brigade (bediening en gastheer-/gastvrouwschap) en Rens van Straaten bij de witte brigade (keuken).
Lees meer

23-03 |
Dikke proficiat voor Aleksandra
Aleksandra Jurczak volgt in het kader van Talent in Bedrijf de Entreeopleiding Assistent verkoop/retail op niveau 1 bij Albert Heijn XL in Venlo. Dit gebeurt in samenwerking met Gilde Opleidingen. De 16-jarige studente uit Tegelen solliciteerde recentelijk voor een bijbaantje bij kleinere broer Albert Heijn in Tegelen en werd tot haar vreugde aangenomen. De van oorsprong Poolse is volgens haar trajectbegeleider Hannan Zerda een heel leuke meid, die het daarnaast op school, op haar stage en bij haar bijbaan super goed doet. Een voorbeeld voor velen!
Lees meer

23-03 |
Studenten worden ambassadeurs van de regio
“De hoteliers uit de omgeving hebben aangegeven het belangrijk te vinden dat onze studenten, hun toekomstige medewerkers, veel kennis hebben van de regio. Ook is het van belang dat ze deze kennis in een baliegesprek kunnen overbrengen op de gast. Onze studenten moeten als het ware ambassadeurs van de regio worden”, vertelt Patricia Bijnen, senior instructeur bij travel & hospitality. Hierop bedacht het team travel & hospitality een praktijkdag Frontoffice in en rondom Parkhotel Horst voor 50 eerstejaars studenten Zelfstandig medewerker travel & hospitality! Op 22 maart was het zover.
Lees meer

27-03 |
Keurmerk Blik op Werk voor Gilde Educatie
Ook dit jaar mag Gilde Educatie het Keurmerk Blik op Werk dragen. De positieve audit in maart 2017 resulteerde in een rapportcijfer van een 8,5 van cursisten en gemeenten. Hiermee scoort Gilde Educatie ruim boven het landelijke (7,7) en regionale (7,9) gemiddelde.
Lees meer

27-03 |
Omarm de zorgtechniek
Zorg en techniek raken steeds meer verweven. De technologische vooruitgang is onherroepelijk. Wat betekent dit voor de verpleegkundige van de toekomst?
Lees meer

27-03 |
Student company Food Huggers naar halve finale
Voedselverspilling is een groot probleem. In Nederland gooien we jaarlijks 100.000 vrachtwagens aan eetbaar voedsel weg. Doodzonde. Zes studenten Manager retail van Gilde Opleidingen in Weert willen maar wat graag een bijdrage leveren aan de besparing van afval en het verminderen van voedselverspilling. De studenten Jort, Maaike, Cas, Ali, Ruud en Romy besloten daarom met hun student company foodhuggers te gaan verkopen. Dit zijn siliconen hoesjes om bijvoorbeeld een halve tomaat, appel of komkommer in te bewaren. Met hun student company, die ze heel toepasselijk Food Huggers doopten, zijn ze doorgedrongen tot de halve finale voor de verkiezing Student company van het jaar 2017! Een hele prestatie want er hadden zich maar liefst 180 student companies ingeschreven.
Lees meer

29-03 |
Gilde Opleidingen beloond met zilveren Schoolkantine Schaal 2017!
Het Voedingscentrum heeft geconstateerd dat de schoolkantines van Gilde Opleidingen gezond zijn ingericht en dat wij gezondere producten opvallend en aantrekkelijk presenteren.
Lees meer

30-03 |
"Er is genoeg ruimte voor creativiteit"
“Mijn naam is Lou Bongers. Ik ben in 2012 aan mijn opleiding Zelfstandig werkend kok begonnen. In de eerste twee jaar heb ik veel geleerd op school en op stage. In het tweede jaar kon ik met hulp van mijn mentor en coördinator stage lopen in Spanje.
Lees meer

31-03 |
‘Zorgtechnicus’ is nu een officiële opleiding
ZTL (Zorgtechniek Limburg) heeft een formele bevestiging gekregen dat de opleiding Zorgtechnicus vanaf 1 augustus 2017 als nieuwe cross-over mag worden uitgevoerd.
Lees meer

03-04 |
Designprijs voor oud student van Gilde Opleidingen
Ontwerper Ruben van Megen heeft met zijn tafel van Perzisch tapijt de internationale Red Dot Award gewonnen. Red Dot is een competitie van internationale betekenis. Al 60 jaar kent een deskundig team de Red Dots toe, het kwaliteitszegel voor een goed design en innovatie, aan de beste ontwerpen van het jaar. Er waren dit jaar 5500 producties uit 54 landen in de race voor de Red Dot Award.
Lees meer

05-04 |
Top 5 TopTalenten in de spotlights
Gilde Opleidingen zet ieder jaar een aantal mbo-talenten in de spotlights. Met trots stellen we de vijf studenten die genomineerd zijn voor de titel TopTalent 2017 kort voor. Ambassadeurs van het mbo die tijdens hun stage het verschil maken. De grote uitverkiezing is op woensdag 17 mei in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.
Lees meer

05-04 |
Drie keer prijs op NK bakkers!
Bakkersstudenten van Gilde Opleidingen vielen gisteren maar liefst drie keer in de prijzen tijdens het NK Jeugdvakwedstrijden bakkerij in Wageningen.
Lees meer

05-04 |
Vwo-leerlingen vavo sluiten Academic Experience succesvol af
Vwo-leerlingen van vavo hebben deelgenomen aan het doorstroomprogramma van de Universiteit Maastricht/Venlo: Academic Experience. Hun begeleiders waren docenten en studenten van de universiteit. Onze leerlingen leerden onder andere hoe ze een onderzoek aan moeten pakken, hoe ze een essay moeten schrijven en hoe ze moeten presenteren. En dat allemaal in het Engels. Het behaalde certificaat geeft hen een plus bij de decentrale selectie van een universiteit.
Lees meer

10-04 |
Italiaanse studenten leren Limburgs koken bij Hotelschool Venlo
Vijftien studenten van Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen verzorgen in november een niet alledaags dinerbuffet tijdens het 56ste EUHOFA, een prestigieus internationaal gastvrijheidscongres in het Italiaanse Lucca. Zo’n 200 hotelscholen van over de hele wereld nemen hieraan deel. Het Limburgs/Italiaans diner is een coproductie van de Venlose koksstudenten en hun Italiaanse collega’s van Hotelschool ICI Pieroni in Barga. Ter voorbereiding kwam afgelopen week een delegatie uit Toscane naar Hotelschool Venlo.
Lees meer

13-04 |
Uniek in Nederland de cross-over opleiding zorgtechnicus
De mbo opleiding Zorgtechnicus (niveau 4) is tot stand gekomen door de onderlinge samenwerking tussen de ROC’s Arcus, Gilde Opleidingen, ROC Leeuwenborgh, het bedrijfsleven en zorginstellingen. In september 2016 is er een aanvraag ingediend voor een cross-over van de opleiding. De opleiding wordt gevormd door een mix van delen van bestaande techniek- en zorgopleidingen, waardoor de totale inhoud van deze nieuwe beroepsopleiding beter aansluit op de vraag van de arbeidsmarkt. De Minister van OCW heeft deze maand laten weten dat de aanvraag voor de cross-over van de opleiding zorgtechnicus goedgekeurd is. Dit is heel uniek in Nederland!
Lees meer

20-04 |
Geslaagde On Stage-beroepenfeesten
In Roermond, Venlo en Weert hebben de afgelopen weken On Stage-beroepenfeesten plaatsgevonden. En met succes! Op de site van On Stage stond te lezen: “We zijn erg trots op hoe de jongeren het hebben gedaan, hoe ze zichzelf voorstelden, in gesprek gingen, vragen stelden en er serieus en gemotiveerd mee omgingen.” Ook de Doe Dagen van Roermond en Venlo (die van Weert is pas eind mei), waarbij vmbo-leerlingen op bezoek gaan bij de bedrijven van hun keuze, waren zeer geslaagd. Gilde Opleidingen was tijdens de events aanwezig en zorgde ook voor ondersteuning op allerlei gebied.
Lees meer

20-04 |
SamenLoop voor Hoop winnaar GO! Battle
Gisteren was de grote finale van de GO! Battle, een stageproject van de eenjarige opleiding Vakman ondernemer bij Gilde Opleidingen. Jonge ondernemers: vakmensen van kapster, bakker tot verkoopspecialist hebben tijdens de GO! Battle op een ondernemende manier geld ingezameld voor verschillende goede doelen: Run For Freedom, Bevrijdingsfestival Roermond, MA-Run en SamenLoop voor Hoop, Stichting Leergeld Weert, Weert collecteert en zorginstelling St. Martinus. Hierbij werden ze geholpen door enthousiaste coaches uit het bedrijfsleven: WowDeal, COS Limburg, Stichting MA-Run, Stultiens Recruitment en Van Houtum.
Lees meer

21-04 |
Hoe ziet het onderwijs er in de toekomst uit?
“We moeten in het onderwijs stoppen met lesgeven. Leren vindt pas plaats wanneer je gemotiveerd bent om doelgericht, in samenwerking met anderen, een probleem op te lossen”, dat is de boodschap van professor doctor Filip Dochy. De hoogleraar Onderwijskunde & Corporate Training aan Universiteit Leuven en hoogleraar Onderwijsinnovatie & IT aan Universiteit Maastricht is de bedenker van high impact learning. Het onderwijs van de toekomst. Afgelopen woensdag 19 april organiseerde Gilde Opleidingen een goed bezochte actieve kennisdelingsbijeenkomst over High Impact Learning that Lasts (HILL) in de Venrayse schouwburg.
Lees meer

24-04 |
Kleur (h)erkennen in de gehandicaptenzorg
Zorgen voor mensen met een beperking. Het is een prachtig vak. Een roeping. En het is maatwerk, om de eenvoudige reden dat elk mens anders is. Misverstanden liggen altijd op de loer, zeker wanneer je de culturele en religieuze achtergrond van een cliënt niet goed kent. In islamitische landen wordt er anders aangekeken tegen mensen met een beperking en gelden er andere normen en waarden voor de gehandicaptenzorg. Bij Gilde Opleidingen vinden we het belangrijk om mbo-studenten daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Zij krijgen in de praktijk namelijk steeds vaker te maken met cliënten met een andere taal, achtergrond en cultuur.
Lees meer

Nieuws

Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!