Zoek op datum
loading
06-07 |
WijkLeerbedrijf Venray is koploper
Het WijkLeerbedrijf Venray heeft de titel koploper gekregen, een teken dat het WijkLeerbedrijf,  goed bezig is. Studenten van Gilde Opleidingen volgen hier een opleiding tot Helpende zorg/welzijn. Tijdens hun stage bieden zij kleinschalige hulp aan inwoners in Venray.
Lees meer

12-07 |
Kwetsbare jongeren via ESF-project Bruggenbouwen aan het werk
Jammer genoeg lukt het niet alle jongeren om een diploma in het beroepsonderwijs te behalen. Want wat nu als de lestheorie voor hen een probleem is? Wat als ze zich helemaal niet thuis voelen in een school? Voor deze jongeren is leren in een werksituatie bij échte bedrijven vaak een betere optie. Dat gebeurt binnen het project Bruggenbouwen. Een samenwerking tussen Gilde Opleidingen, gemeente Roermond en Aloysius. Zeven jongeren doorliepen bij De Pastorie in Roermond een speciaal traject en kregen gisteren een ECVET-certificaat uitgereikt dat hen verder brengt in de maatschappij. “Ik heb nu ook een échte baan en ga zelf geld verdienen”, zegt de bijna 23-jarige Brigitte Robbertz, die straalt van oor tot oor.
Lees meer

12-07 |
"Ook uitblinkers mogen extra aandacht verwachten"
Vijf studenten en twee docenten van de Berlijnse Hotelfachschule brachten afgelopen twee weken een bezoek aan Hospitality & Wellness van Gilde Opleidingen. Naast kennismaken met de sector was hun belangrijkste taak te testen of de Engelstalige module International Hospitality Experience (IHE) fertig ist voor uitblinkende mbo’ers. Die module is ontworpen, omdat niet alleen de ‘zwakkere’ broeders, maar ook de uitblinkers, mogen verwachten dat ze extra aandacht krijgen.
Lees meer

19-07 |
Sociale techneuten hebben de toekomst
Artikel uit GO!zine 2 over de mbo-opleiding Zorgtechnicus.

Door de inzet van slimme technologie in de zorg kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen. Een welkome ondersteuning, zeker met het oog op de vergrijzing, de stijgende zorgkosten en het tekort aan zorgpersoneel. De arbeidsmarkt schreeuwt dan ook om ‘sociale techneuten’, jonge, communicatief vaardige technici die het dagelijks leven van ouderen en mensen met een beperking een stuk aangenamer maken. Met de mbo-opleiding Zorgtechnicus spelen de drie Limburgse roc’s in op deze sterk groeiende vraag.
Lees meer

19-07 |
Nieuwe wet IKK voor kinderopvang
De Eerste Kamer heeft op 30 mei ingestemd met het wetsvoorstel innovatie en kwaliteit kinderopvang en het wetsvoorstel harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Beide wetten gaan naar verwachting op 1 januari 2018 in.
Lees meer

19-07 |
Filiaal manager AH XL over Talent in bedrijf
Artikel uit GO!zine 2 over het project Talent in bedrijf.

De oudste en de belangrijkste klant van Albert Heijn? Dat is Beppie. Niet voor niets staat er een levensgroot standbeeld van deze fictieve klant prominent voor het hoofdkantoor van de grootgrutter in Zaandam.
Lees meer

19-07 |
Gouverneur Theo Bovens heeft Limburgs mbo hoog in het vaandel staan
Artikel uit GO!zine 2 over het Limburgs mbo.

In 2020 moet Limburg zijn uitgegroeid tot een van de economische topregio’s van Europa. Het mbo speelt daarin een cruciale rol. “We hebben het middelbaar beroepsonderwijs hoog in het vaandel staan”, benadrukken gouverneur Theo Bovens en onderwijsgedeputeerde Hans Teunissen. Over imago, concurrentie, arbeidsmarkt en het perspectief voor het Limburgse mbo.
Lees meer

Nieuws

Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!