17 mei 2017

Volgens het Nibud leent een vijfde van de mbo-studenten of heeft schulden. Vaak kan het schoolgeld niet worden betaald.  Het is hoog tijd om de schaamte rondom schuld en armoede te doorbreken, zodat mbo’ers makkelijker om hulp durven vragen. Daarom presenteert Gilde Opleidingen Kerkeveldlaan vandaag de interactieve theatervoorstelling NU van theatergroep PlayBack aan onze studenten Pedagogisch werk en Maatschappelijke zorg, met dank aan Rabobank Roermond-Echt. Een voorstelling over geld uitgeven, geldproblemen, groepsdruk, status en rijkdom.

Gilde Opleidingen helpt studenten preventief uit de schulden

Nathalie Pepels, senior instructeur, vertelt: “Wij vinden het bij Gilde Opleidingen belangrijk dat jongeren zorgeloos naar school kunnen. En dat onze studenten niet voortijdig afhaken door geldproblemen. Daarom is een preventieve voorstelling zoals deze zo belangrijk. Daarnaast gaan onze studenten straks de werkvelden in, waar ze de doelgroepen gaan begeleiden in het zorgvuldig omgaan met geld. Een win-win-situatie dus!”Over PlayBack 
PlayBack speelt jaarlijks ruim 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater voor jongeren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. Na een theatervoorstelling volgt een interactief gedeelte waarbij studenten binnen een veilige omgeving worden uitgenodigd tot een open gesprek en discussie. Meer informatie op www.tgplayback.nl.


Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!