30 november 2017

Tien studenten zijn begonnen aan GO!Fit. Een innovatieproject van Gilde Sportief waarbij tien studenten in tien weken tijd werken aan een gedragsverandering op het gebied van hun leefstijl. Het gaat om bewustwording. Wat is een gezonder leven en wat zijn de voordelen daarvan!

GO!Fit verandert leefstijl van studenten

Bij start en finish van de projecttermijn worden de jongeren fysiek getest en gemeten. Denk aan inspanningstesten, ECG, lichaamssamenstelling (BMI) en bloeddrukmeting. Tijdens de bijeenkomsten en thuis gaan de studenten minimaal drie keer per week sporten en hun eigen beweegprogramma volgen. Ook volgen ze diverse workshops waaronder trainingsprincipes, voeding en ontspanning. Daarnaast houden ze een voedingsdagboek bij en volgen ze coachgesprekken. Een gratis sportpas van Fit4Free moet de studenten motiveren om ook naar de sportschool te gaan.

Na drie maanden is er een terugkommoment. Hier kijken we hoe de studenten ervoor staan. Kunnen ze het volhouden? Hoe is de algemene fitheid? Waar lopen ze tegenaan? Hoe reageert de omgeving? Wat is er blijvend veranderd aan de leefstijl? “Ook hebben de studenten de app Strava. Hier kunnen de studenten hun eigen activiteiten registreren, maar ook onderling elkaars activiteiten volgen. Dit stimuleert het groepsgevoel. Wij volgen ze uiteraard ook. Tijdens en na die tien weken. Zowel positieve als negatieve veranderingen willen we signaleren en met de student opnemen. We verwachten dat dit goed gaat werken”, vertelt Jeroen Kessels, docent Gilde Sportief.

Lees wat Gilde Sportief inhoudt.
Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!