11 oktober 2017

Studiedorp. Studielandschap. Oftewel een fijne, rustige plek waar studenten kunnen leren. Individueel of in groepjes. Gilde Opleidingen heeft gehoor gegeven aan de behoefte van onze studenten om een ruimte te creëren waar je kunt studeren of aan projecten kunt werken. Er is afgelopen zomer volop aan gewerkt en met resultaat!

Van deze tijd
Het studiedorp, met een industriële look en feel, ligt centraal in het gebouw aan de Laaghuissingel en is een open ruimte met loungebanken, tafels met stoelen en ook vind je er hogere tafels met krukken. Voor ieder wat wils.

(Toe)zicht
Door de glazen wand houden de ‘bewoners’ van het ‘dorp’ contact met de rest van het gebouw. Daardoor is permanent toezicht niet nodig. Door het glas is het een open ruimte en kunnen we de studenten het vertrouwen geven dat toezicht niet altijd nodig is. 

Individueel of in groepjes
40 tot 50 studenten kunnen er tegelijk hun ‘intrek’ in nemen. Rustig op hun laptop werken is er mogelijk, maar ook kunnen ze gebruikmaken van een whiteboard of krijtbord om bijvoorbeeld iets uit te leggen aan medestudenten. Net waar ze behoefte aan of zin in hebben.

Studiedorp, aula of brasserie
Natuurlijk is er naast het studiedorp ook nog altijd de mogelijkheid om in de aula of in de brasserie plaats te nemen. De verwachting is dat studenten hier vooral zullen eten, drinken en chillen. En dat ze het studiedorp echt gaan gebruiken als ze serieus aan de slag willen.

Ook het tegenoverliggend reisbureau GO heeft een metamorfose ondergaan, de ruimte is vergroot, er is een eigentijdse kleurstelling toegepast. Bovendien is het reisbureau grotendeels voorzien van een nieuwe inrichting.
Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!