Leren met je eigen laptop
Computers zijn niet meer weg te denken uit je leven. Ook bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten met jouw studiegenoten.

Op school heb je overal toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen.

Juist omdat de computer tijdens en na de les zo belangrijk is, is het noodzakelijk dat eerstejaars bol-studenten (voltijd) niveau 3 en 4 een laptop meenemen naar school. Ook tweedejaars bol-studenten niveau 3 en 4 uit de opleidingen bij de sector Zorg & Welzijn dienen een eigen laptop mee te nemen. Studenten Veiligheid en Vakmanschap opleiding: Aankomend onderofficier grondoptreden bol niveau 3 vallen niet in deze doelgroep. 

Een standaard laptop voldoet voor de meeste opleidingen. Specifieke eisen waaraan een laptop moet voldoen vind je bij de opleidingsinformatie op deze website. Ga via de studiekiezer naar de opleiding van je keuze en kies onder in het scherm voor 'Extra kosten voor deze opleiding'.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat wanneer je thuis al een laptop hebt die voldoet aan de minimale specificaties en waarover je kunt beschikken, je geen nieuwe laptop hoeft aan te schaffen.

Waar kan ik een laptop aanschaffen?
Studenten zijn vanzelfsprekend helemaal vrij in de keuze van het apparaat (als het in ieder geval voldoet aan de minimumeisen) en waar ze hem willen aanschaffen. Als handreiking heeft Gilde Opleidingen afspraken gemaakt met campushop.nl. een mogelijke leverancier van laptops voor studenten.

Op de website www.campusshop.nl kan men de gewenste opleidingsrichting van Gilde selecteren. Campusshop heeft per opleidingsrichting een aantal geschikte laptops weergegeven die beschikken over de minimale specificaties die door de opleiding worden gesteld.
Tevens bied Campusshop extra diensten als verzekeringen en een afbetalingsregeling.

Wel merk laptop moet ik aanschaffen?
Welk merk laptop men aanschaft, is helemaal aan de student zelf. HP, Fujitsu Siemens, Asus, Toshiba en IBM/Lenovo zijn bijvoorbeeld goede en degelijke merken. Veelal maken fabrikanten gebruik van hetzelfde ontwerp voor vele notebookseries. Het loont dus zeker om te zoeken naar algemene ervaringen m.b.t. bouwkwaliteit van eerdere series. Hierbij kan men prima gebruik maken van de informatie die op internet te vinden is.

Inloggen Studieplek.Gildeopleidingen.nl
Via deze link: http://youtu.be/jo4qVa99QxM kom je bij een instructiefilmpje voor het inloggen op “studieplek.gildeopleidingen.nl “.

Software aanschaffen voor je opleiding.
Via www.slim.nl is software voor een gereduceerde prijs te koop. Maak een account aan op  www.slim.nl en volg de instructies op deze website. Dit is pas mogelijk vanaf het moment dat je als student definitief ingeschreven staat bij Gilde Opleidingen (meestal de eerste schoolweek).

Microsoft maakt het voor Gilde Opleidingen mogelijk om Microsoft Office 365 aan studenten aan te bieden. Het is dus niet nodig om een aparte Microsoft Office licentie aan te schaffen, deze is via Gilde Opleidingen te verkrijgen.

Als je een vraag hebt kan je deze hieronder stellen.

Leerweg*
Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!