Stage (beroepspraktijkvorming)
Stages zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding. We noemen dat beroepspraktijkvorming (bpv), de periodes waarin je rechtstreeks in contact komt met het bedrijfsleven.

Hoe de stage (beroepspraktijkvorming) er uitziet en in welk studiejaar je stage loopt, verschilt per opleiding. Bij sommige opleidingen is er in elk studiejaar een stage, bij andere opleidingen maar in één studiejaar.

Bureau Werk & Stage

Bureau Werk & Stage is binnen Gilde Opleidingen hét centrale loket voor bedrijven en studenten. Zij kunnen hier terecht met al hun vragen over stages en beroepsopleidingen op mbo-niveau.  Ook voor een stage in het buitenland kun je terecht bij Bureau Werk & Stage.

Links

www.s-bb.nl
Beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB) werken samen om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Bedrijven krijgen zo de vakmensen die ze nodig hebben. Met SBB is er één loket en één werkwijze voor leren in de praktijk. SBB verricht wettelijke taken voor het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven zoals: erkennen en begeleiden van leerbedrijven, onderhouden van de 'kwalificatiestructuur mbo' en het verzorgen van informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid van het opleidingsaanbod. Ook adviseren ze de ministers van OCW en EZ over de aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt.

www.stagemarkt.nl

www.beroepeninbeeld.nl
Beroepen in Beeld geeft informatie over alle beroepen op mbo-niveau. Je vindt op deze website filmpjes en beroepsbeschrijvingen, maar ook informatie over de arbeidsmarkt. 


 Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!