Veilige en gezonde school


Gezond bij Gilde!

Een gezonde leefstijl draagt bij aan een actief en fijn leven, en betere (school)prestaties. Zo zien wij dat bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van onze studenten en medewerkers vinden we belangrijk. Daarom maken we werk van gezondheid op onze scholen.

We zorgen voor een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze studenten. Alle ruim drieduizend eerstejaars studenten volgen het programma Gilde Sportief. Een gevarieerd en eigentijds sportprogramma dat studenten aanzet tot een actief, gezond en vitaal leven. Naast leuke sportactiviteiten is er binnen Gilde Sportief ook aandacht voor gezonde voeding. Ook nemen we deel aan regionale sportactiviteiten zoals de Venloop, Roermond City Run en de Kennedymars. Hierbij werken we samen met gemeentes, lokale sportverenigingen en bedrijven.

Een gezonde levensstijl bestaat behalve uit voldoende beweging ook uit gezonde voeding. Gilde Opleidingen draagt daar graag aan bij. Dit doen we door een schoolomgeving te creëren waar gezond eten vanzelfsprekend en gemakkelijk is. Zo stimuleren we studenten in het maken van gezonde keuzes. We vinden het belangrijk dat het aanbod in onze schoolkantines en de foodautomaten voldoende gezond is. Zo maken we bijvoorbeeld onze warme producten klaar in de oven en verkopen we géén energiedrankjes. Ook besteden we in de lessen aandacht aan een gezonde levensstijl. 

We hebben een gezondere schoolkantine volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het vereiste niveau is 'zilver', volgens de Richtinglijnen Gezondere Kantines op Scholen. Elk jaar checken we of ons voedingsaanbod nog past bij deze richtlijnen. Dat doen we met de Kantinescan. 

Alle locaties van Gilde Opleidingen zijn sinds 2015 in het bezit van het vignet Gezonde School.

Veiligheid in en om school

Een prettige en veilige schoolomgeving is voor jongeren de basis om hun talent te ontwikkelen. Als je je prettig voelt op school presteer je beter en verzuim je minder. Daarom doen we er bij Gilde alles aan om binnen én rondom onze locaties een veilige en prettige omgeving te creëren voor studenten, medewerkers en bezoekers. In 2016 waarderen onze studenten hun veiligheidsgevoel bij Gilde met een 8! 

Een veilige leefomgeving maak je samen. Daarom vragen we onze studenten, medewerkers en bezoekers, maar ook bijvoorbeeld omwonenden om samen met ons goed op te letten. Bemerk je iets op het gebied van (sociale) veiligheid, gedrags- of fatsoensnormen dat niet in orde is? Constateer je vernieling, diefstal, agressie, pestgedrag of een ongepaste manier van benaderen bij Gilde? Meld het ons dan meteen! Deze zaken kunnen absoluut niet door de beugel en wij nemen dit hoog op. We vinden het belangrijk om hierop te worden geattendeerd. Op die manier kunnen we onderzoeken wat er aan de hand is, en als dat nodig is maatregelen nemen.

Melden doe je eenvoudig online via dit formulier.Snel vraagje!

Om je beter te kunnen helpen willen we graag van je weten of je een ouder of (toekomstig) student bent!