Kom stagelopen
in het buitenland

“Ik spreek nu goed Engels, heb veel vrienden leren kennen en ben niet meer bang om zelf dingen te regelen. Door mijn ervaring in het buitenland ben ik een stuk zelfstandiger geworden. Ik heb zelfs leren koken en strijken!” “Op mijn CV staat nu dat ik werkervaring in het buitenland heb. Voor een bedrijf wil dat zeggen dat ik ondernemend ben en uitdagingen niet uit de weg ga.”

Ben jij 18 jaar of ouder en ben je zelfstandig, sterk, flexibel, wil je je grenzen verleggen en houd je ook wel van een uitdaging? Dan is een buitenlandse stage echt iets voor jou!

Sneller zelfstandig in minder tijd

Een stage in het buitenland is niet alleen leuk. Het is ook heel leerzaam. Er komen veel dingen op je af zonder ouders, docenten of studiegenoten die je om hulp kunt vragen. Je moet je verstaanbaar zien te maken in een andere taal en ook de cultuur is vaak anders. Je leert dus niet alleen hoe je vak in een ander land wordt uitgevoerd, je leert jezelf ook te redden in een minder bekende omgeving. Dat is één van de redenen dat Gilde Opleidingen de stage in het buitenland stimuleert.

Geschikt voor iedereen!

Gilde Opleidingen gelooft in de buitenlandstage. Als je op stage gaat in het buitenland, dan vraagt dat wel wat voorbereiding. Er is namelijk geen begeleider die even naar je toe kan komen, dus je zult alles vooraf moeten regelen. Er zijn bij Gilde Opleidingen verschillende manieren waarmee je een groot gedeelte van je stage vergoed kunt krijgen. Zo worden stages binnen Europa vrijwel altijd gesteund met een subsidie uit het Erasmus+ programma. Met een goede voorbereiding voorkom je dat je later voor onaangename verrassingen komt te staan. Als vooraf alle verwachtingen en ‘spelregels’ duidelijk zijn, ligt een onvergetelijke en succesvolle stage binnen handbereik.

Duwtje in de rug

Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Een stage in het buitenland is al spannend genoeg! Speciaal daarvoor heeft Gilde Opleidingen een stagecoördinator. Samen doorlopen jullie het stappenplan. Van oriënteren tot solliciteren en van een woonruimte zoeken tot budgetteren. Jullie bereiden de stage tot in de puntjes voor. De stagecoördinator houdt ook tijdens je stage contact met je, zodat je altijd iemand hebt bij Gilde Opleidingen waar je terechtkunt.

Ready, set, go!

Heb je alles goed op orde, dan ben je nog maar een kleine stap verwijderd van een unieke ervaring! Met de theorie die je tijdens je opleiding hebt geleerd, vertrek jij naar het buitenland. In een vreemd land ver van je vertrouwde omgeving breng je de theorie in de praktijk. En na weken of zelfs maanden van stage neem jij een volle koffer terug. En dan hebben wij het niet over een koffer vol souvenirs. Nee, jij komt terug met nieuwe vrienden, kennis en een ervaring om nooit meer te vergeten!