plan

jouw stage!

Stages zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je opleiding. Want bij je stage breng je wat je leert in de praktijk. Je krijgt een voorproefje van je uiteindelijke werk en met een beetje geluk hou je er zelfs een baan aan over. Gilde Opleidingen begeleidt je dan ook graag naar het perfecte stageadres!

Helpende hand
Natuurlijk helpt Gilde Opleidingen je met het zoeken naar stageplek. Voor al je vragen kan je terecht bij Bureau Werk & Stage. Dit is het centrale loket, ook voor een stage in het buitenland. De sollicitatiegesprekken voer je zelf, maar de tips krijg je van Gilde Opleidingen. Ook tijdens je stage trekken wij onze handen niet van je af. Je krijgt duidelijke opdrachten mee en je stagebegeleider neemt regelmatig poolshoogte. Samen met jou streven we naar een optimale stageperiode.

 

Benodigde papieren

Heb je een leuk stagebedrijf gevonden? Dan sluit je een praktijkovereenkomst (POK) af. Deze ondertekenen jij, je stagebedrijf en Gilde Opleidingen. In deze overeenkomst vul je alle afspraken in. Het aantal uur dat je stage loopt, wie je begeleider is en wat er van je wordt verwacht. Deze overeenkomst is een fijne houvast als er problemen ontstaan tijdens je stage. Daarnaast vragen veel bedrijven een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze verklaring vraag je op bij de gemeente en bewijst dat je je nooit misdragen hebt.

Stage in het buitenland

Een stage in het buitenland is niet alleen leuk. Het is ook heel leerzaam.

Gilde Opleidingen gelooft in de buitenlandstage. Zo worden stages binnen Europa vrijwel altijd gesteund met een subsidie uit het Erasmus+ programma.

Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Een stage in het buitenland is al spannend genoeg! Speciaal daarvoor heeft Gilde Opleidingen een IBPV-coördinator. Deze coördinator kan een contactdocent, stagedocent of trajectbegeleider zijn. Samen doorlopen jullie het uitgebreide stappenplan. Van oriënteren tot solliciteren en van een woonruimte zoeken tot budgetteren. De coördinator zorgt er via een stappenplan samen met jou voor dat alles tot in de puntjes is geregeld.