Plan
jouw stage!

Stages zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je opleiding. Want bij je stage breng je wat je leert in de praktijk. Je krijgt een voorproefje van je uiteindelijke werk en met een beetje geluk hou je er zelfs een baan aan over. Gilde Opleidingen begeleidt je dan ook graag naar het perfecte stageadres!

 

Helpende hand

Natuurlijk helpt Gilde Opleidingen je aan een perfecte stageplek. Voor al je vragen kan je terecht bij Bureau Werk & Stage. Dit is het centrale loket, ook voor een stage in het buitenland. De sollicitatiegesprekken voer je zelf, maar de tips en ervaring krijg je van Gilde Opleidingen. Ook tijdens je stage trekken wij onze handen niet van je af. Je krijgt duidelijke opdrachten mee en je stagebegeleider neemt regelmatig polshoogte. Samen met jou streven we naar een optimale stageperiode.

 

Benodigde papieren

Heb je een leuk stagebedrijf gevonden? Dan sluit je een praktijkovereenkomst (POK) af. Deze ondertekenen jij, je stagebedrijf en Gilde Opleidingen. In deze overeenkomst vul je alle afspraken in. Het aantal uur dat je stage loopt, wie je begeleider is en wat er van je wordt verwacht. Deze overeenkomst is een fijne houvast als er problemen ontstaan tijdens je stage. Daarnaast vragen veel bedrijven een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze verklaring vraag je op bij de gemeente en bewijst dat je je nooit misdragen hebt.

Stage in het buitenland

In Nederland zijn meer dan genoeg stagebedrijven. Toch kiezen veel studenten voor een stage in het buitenland. Gilde Opleidingen stimuleert dit. Een periode in het buitenland bevordert je zelfstandigheid en maakt je sneller volwassen. Wil jij meer weten over stage in het buitenland? Lees hier dan meer!