Werken en 

leren

Bbl

Wil jij graag een mbo-opleiding volgen, maar sta je tegelijkertijd te trappelen om je handen uit de mouwen te steken? Dan is een bbl-traject iets voor jou! Als je een bbl-opleiding volgt, dan heb je een arbeidsovereenkomst met een leerbedrijf én ga je daarnaast 1 of 2 dagen in de week naar school.

Een bbl-opleiding geeft jou de kans om volop te leren in de praktijk. Je werkt 3 à 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf, waar je aan de slag gaat met en leert van je collega’s. Daarnaast ga je 1 of 2 keer in de week naar school voor theorielessen. Als bbl-student heb je geen recht op een studentenreisproduct of op studiefinanciering, maar de kans is wel groter dat je een reis- of werkvergoeding krijgt van je leerbedrijf.

Vind jij proeven van de praktijk leuk, maar wil je toch liever wat vaker ‘gewoon’ naar school gaan? Kies dan voor een bol-traject! Bij een bol-opleiding wissel je periodes school af met periodes van stage waar je de geleerde theorie kan toepassen in het werkveld. Op die manier kun je leren in de praktijk perfect combineren met meer theorie in je opleiding. Een fijne bijkomstigheid: als bol-student heb je recht op studiefinanciering en een studentenreisproduct.