Ontdek jouw
match

Soms weet je het meteen zeker: met jou wil ik verder! Maar het kan ook zijn dat je nog niet zeker weet hoe je toekomst eruit ziet. Je zit midden in een spannende tijd waarin allerlei vragen steeds vaker door je hoofd spoken. Wat vind ik leuk? Waar word ik blij van? Waar ben ik goed in? En welke beroepsopleiding past daarbij? Wij helpen je ontdekken of die ene speciale klik er is. Die klik waarvan jij zegt: dit is mijn match!

Hieronder vind je een overzicht van alles wat jij kan doen om die match te vinden. Daarnaast organiseren we het hele jaar door allerlei studiekeuzeactiviteiten om jou op weg te helpen!

Studiekeuzetest

We snappen dat er zóveel opleidingen zijn dat het moeilijk is om een keuze te maken! Heb je jouw match al gevonden? Of zoek je nog nét even die bevestiging? Doe de online studiekeuzetest en ontdek wat bij je past.

Events

Kom je een keer langs tijdens een open avond of een X-perience? Zo krijg je meteen gevoel bij de locatie én een opleiding. Stel gelijk je vragen aan een docent of student om te ontdekken of de klik er is.

Mbo studiekeuzegids

Ben jij benieuwd naar onze opleidingen en de mogelijkheden voor jouw toekomst? Neem dan snel een kijkje in onze mbo studiekeuzegids, waar je meer informatie vindt over al onze mbo-opleidingen.

Loopbaanadvies

Kom je er nog niet aan uit welke opleiding je wilt volgen? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Wij helpen je graag verder! Maak een gratis afspraak met een van onze matchmakers, de loopbaanadviseurs.

Meld je aan voor een opleiding

Heb je al je opties afgewogen en weet je het helemaal zeker? Dan hebben we een match! Meld je meteen aan voor een opleiding: ons avontuur kan beginnen.

  • Let op: voor het aanmelden heb je een DigiD nodig. Aanvragen of activeren van je DigiD kan hier. Heb je hier vragen over? Neem contact op met het Infopunt!

Kies wat bij je past

“In het jaar 2023 waar hokjesdenken echt niet meer kan, doen we dat nog steeds als het over opleidingen gaat. Hoog tijd om daar iets aan te doen.”

Vandaag maak ik een keuze

Ervaar jij (studie)keuzestress? 📚 Die twijfel of je nu kiest voor wat anderen bij je vinden passen óf wat jij zelf, diep in je hart, helemaal te gek vindt. Dat herkennen we bij Gilde Opleidingen maar al te goed! Samen met singer-songwriter Stef Classens lanceerden we het nummer ‘Vandaag maak ik een keuze’. Want kiezen voor het echte werk doe je vanuit je passie, vanuit je hart

Welkom bij Gilde Opleidingen! Wij geloven in het echte werk. Wat je bij ons leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Tijdens je opleiding, maar vooral erna. Nu en in de toekomst dus.

Gilde Opleidingen heeft 16 vakscholen verdeeld over kleinschalige locaties in Limburg. Elke vakschool heeft zijn eigen karakteristiek en sfeer. Bekijk ze hier!