10 okt 2023

Bouw nieuwe onderwijscampus officieel van start!

Vandaag ging de bouw van de nieuwe onderwijscampus van Gilde Opleidingen aan de Marathonlaan in Roermond officieel van start. Felix van Ballegooij (wethouder onderwijs gemeente Roermond), Martijn van der Putten (directeur dienst bedrijfsvoering Gilde Opleidingen) en Patrick Wissink (directeur bouw projectontwikkelaar Binx Smartility) gaven de symbolische aftrap voor de bouw van de nieuwe onderwijscampus van Gilde Opleidingen met de eerste bouwgrond die uit de grond werd geschept.  


Mijlpaal
  

“Het is een bijzonder moment dat de bouwfase van de nieuwe campus van Gilde Opleidingen in Roermond na jaren van voorbereiding zover is, aldus Martijn van der Putten, directeur dienst bedrijfsvoering Gilde Opleidingen. “Hier is door veel verschillende mensen hard aan gewerkt, het is dan ook een moment dat we samen graag markeren middels deze feestelijke aftrap. Het sloopwerk is geheel afgerond en BINX Smartility start nu officieel met de realisatie van de nieuwbouw. Het eerste wat BINX Smartility en Gilde Opleidingen verbond was dezelfde roze huisstijl kleur. Met de start van de bouw hebben we samen een belangrijke mijlpaal bereikt en we kijken uit naar de realisatie van onze nieuwe onderwijscampus.” 

Praktijkonderwijs 

“In het nieuwe gebouw willen we recht doen aan onze ambitie; het ontwikkelen van vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Daar hoort een gebouw als fundament bij en hierin zetten we de praktijkvakken op de begane grond in de etalage”, aldus Martijn. Gilde Opleidingen kiest voor het binnenklimaat van het gebouw voor de normering Frisse School klasse A. Een Frisse School is een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. Daarnaast wordt het pand energieneutraal, als ook volledig gasloos. 

Samenwerking gemeente Roermond  

Gilde Opleidingen werkt nauw samen met de gemeente Roermond. “Deze dag markeert een belangrijk moment in de doorontwikkeling van ons onderwijslandschap. Ik ben blij dat Gilde Opleidingen in onze gemeente investeert in onderwijs. Deze prachtige nieuwe mbo-campus komt in een bruisend gebied met meerdere voorzieningen van onderwijs tot sport en bewegen, waarmee we studenten weten te binden aan Roermond”, aldus Felix van Ballegooij, wethouder onderwijs gemeente Roermond.   

Oplevering  

Bouw- en installatiebedrijf BINX Smartility is als opdrachtnemer zowel verantwoordelijk voor de verdere engineering en ontwerp, als ook de realisatie. “Wij zijn erg trots op het ontwerp dat tot stand is gekomen in co-creatie met de architecten, constructeur, adviseurs en opdrachtgever. Dit is echt het resultaat van samenwerken met één doel, het creëren van een duurzaam en gezond gebouw dat optimaal presteert voor de toekomstige gebruikers. Vanuit onze nieuwe vestiging in het zuiden van het land kijken wij met veel plezier uit naar de realisatie van het gebouw,” aldus Patrick Wissink, directeur bouw projectontwikkelaar BINX Smartility. Naar verwachting wordt de nieuwe mbo-onderwijscampus in het tweede kwartaal van 2025 overgedragen aan Gilde Opleidingen.