Podcasts

Gilde podcasts

Beluister via deze pagina alle podcasts van Gilde Opleidingen! 'Blijf nieuwsgierig' is bijvoorbeeld een podcastserie vol vragen over nieuwsgierigheid in het onderwijs. In tien afleveringen delen spraakmakende wetenschappers en praktijkdeskundigen, van neurowetenschapper tot filosoof en van onderwijskundige tot docent in opleiding, hun ideeën en toekomstvisies met ons. 

Blijf nieuwsgierig!

Nieuwsgierigheid wordt gezien als dé motor voor leren en ontwikkelen, maar wat kunnen en doen we er eigenlijk mee in onderwijs? Hoe zit het met nieuwsgierigheid en hoe werkt dat in de mens? Hoe nieuwsgierig zijn wij als onderwijsprofessionals?

Gilde Gespotcast

Gilde Gespotcast is een podcastserie vol inspirerende verhalen over onderwijs, binnen én buiten Gilde Opleidingen. In de eerste aflevering gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij Gilde International, een opleiding die studenten voorbereidt op een internationale carrière in de EURegio. 

Gilde opleidingen podcast

In deze podcastshow vind je podcasts over uiteenlopende onderwerpen. In de Vitality podcasts worden bijvoorbeeld de ervaringen besproken van de twee Vitality apps. In een andere aflevering spreekt een docent met studenten over de opleiding Gezondheidsprofessional.

Welkom in de wereld van sociaal werk

Dit is een podcast serie die gaat over de wereld rondom Sociaal Werk, een wereld die voor velen nog onbekend is. In deze podcast gaan studenten met de expert uit het werkveld in gesprek. Ben jij klaar om een kijkje te nemen in de wereld van sociaal werk?