Kom flexibel

studeren!

We vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Niet alleen bij jouw passies, maar ook bij jouw leven. Samen zoeken we naar een optimale manier om je opleiding vorm te geven en te combineren met je persoonlijke wensen of uitdagingen. Zie onderstaande voorbeelden van flexibel studeren bij Gilde Opleidingen! Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met het Infopunt.

Flexibel instromen

Bij Gilde Opleidingen kun je flexibel instromen. Dit houdt in dat je op meerdere momenten per jaar kunt starten aan je nieuwe opleiding. Dit is afhankelijk van de door jou gekozen opleiding. Bij een aantal retail opleidingen is het bijvoorbeeld mogelijk om op elke gewenste dag in het jaar te starten, terwijl het startmoment van opleidingen in de veiligheid - in verband met het vastgestelde programma - twee keer per jaar is. Samen met jou bekijken we de mogelijkheden. Op de opleidingspagina van de opleiding van jouw keuze vind je meer informatie over mogelijke instroommomenten. Heb je hier nog vragen over? Deze kan de loopbaanadviseur met je bespreken!

Topsportbeleid

Ben jij een topsporter? Dan kun je naast je ambitie als topsporter ook een opleiding bij Gilde Opleidingen volgen! We zoeken dan samen naar oplossingen en stellen een programma samen om jouw opleiding af te stemmen op trainingsdagen en wedstrijden. Zo kun je jouw sport en studie optimaal combineren. Onze topsportcoördinator begeleidt en ondersteunt je hierbij, in samenwerking met je trajectbegeleider. Om gebruik te maken van de topsportregeling, heb je een topsportstatus nodig (NOC/NSF, KNVB of je beoefent de sport op het hoogste (inter)nationale niveau). Dit geef je aan tijdens het aanmeldproces van je opleiding!

Maatwerk

Bij Gilde Opleidingen bekijken we wat jij nodig hebt om een opleiding (of onderdeel van een opleiding) te behalen. Dit geldt als de opleiding net wat de uitdagend voor je is, maar ook als je juist wat meer uitdaging kunt gebruiken. Alles zodat jij jouw opleiding op maat kunt volgen. Dit geldt voor zowel bol- als bbl-opleidingen. 

Verkorten of versnellen
Je kunt verkorten of versnellen als je eerder vergelijkbare opleidingen hebt afgerond, ervaring hebt opgedaan in hetzelfde vakgebied, als je makkelijker of sneller door de lesstof gaat óf als je bewezen hebt dat je met jouw gedrevenheid meer uitdaging aankan. Je bekijkt dan met jouw trajectbegeleider hoe en of je kunt verkorten/versnellen. Mogelijk krijg je vrijstelling van onderwijs en examenonderdelen.

Keuzedelen, vakken en certificaten

Keuzedelen of -vakken
Wil jij je naast je standaardvakken graag in iets anders verdiepen en/of verbreden? Dat kan met onze keuzedelen! Zo kun je bijvoorbeeld als vakman leren ondernemen, of als verpleegkundige leren werken met mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Zo maak jij jouw opleiding nóg leuker en geef je nog meer richting aan je toekomst tijdens je opleiding met je trajectbegeleider.

Mbo-certificaten
Bij Gilde Opleidingen kun je ook certificaten halen voor keuzedelen of beroepsgerichte onderdelen. Dit heet een mbo-certificaat. Zo kun je - ongeacht je leeftijd - altijd een passend traject volgen om je bij-, op- of om te scholen en je competenties aan te vullen.