Privacy- en cookieverklaring

Gilde Opleidingen is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Kasteel Hillenraedtstraat 1
6040 KB Roermond
088 468 20 00

Gilde Opleidingen heeft ook een Functionaris Gegevensbescherming. Deze is te bereiken via w.triepels@rocgilde.nl.

Cookies of vergelijkbare technieken die wij gebruiken

Gilde Opleidingen gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je met een cookiebar al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je met deze cookiebar afmelden voor cookies of door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Surf voor een uitgebreide toelichting naar de website van Veilig Internetten.

Functionele cookies

Gilde Opleidingen gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. We bewaren deze gegevens maximaal 24 maanden.

 

Statistische cookies

Met Google Analytics en Google Tag Manager plaatsen wij cookies die jouw surfgedrag bijhouden, zodat wij de website op basis van deze gegevens kunnen aanpassen en verbeteren. Onze websites verzamelen alleen informatie voor interne doelstellingen. De informatie wordt niet gedeeld met of verkocht aan derden. De IP-adressen van onze bezoekers worden geanonimiseerd, zodat deze bezoekers niet te herleiden zijn. Daarom hoeft een bezoeker geen toestemming te verlenen voor de plaatsing van deze cookies. De bewaartermijn voor deze cookies is 26 maanden.

Tracking cookies

Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden, zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Voor deze vorm van remarketing maken wij gebruik van Google Adwords en Facebook Pixel. Tot slot maken we gebruik van Hotjar om het gedrag op de website te monitoren. Deze cookies worden automatisch verwijderd na 365 dagen.

Nieuwsbrief

Als je je inschrijft voor een nieuwsbrief, dan slaan wij de verstrekte gegevens op, zodat wij jou op de hoogte kunnen houden van activiteiten, nieuws en/of ontwikkelingen. Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om je af te melden voor de nieuwsbrief. Als je e-mails van ons ontvangt, registreren wij jouw interacties, met als doel te analyseren hoe onze nieuwsbrieven worden gelezen.

Privacy en bescherming persoonsgegevens

Vanwege de nieuwe privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming - AVG) krijgen studenten, oud-studenten, medewerkers en oud-medewerkers van Gilde Opleidingen diverse rechten waaronder:

  1. Recht van inzage: je kunt de persoonsgegevens inzien die we van je opgeslagen hebben
  2. Recht op vergetelheid: je kunt vragen om je persoonsgegevens te wissen
  3. Recht op overdraagbaarheid van gegevens: je hebt het recht om de persoonsgegevens die we van je opgeslagen hebben te ontvangen als digitaal bestand.

De beschikbaarheid van de gegevens is uiteraard gekoppeld aan de wettelijke bewaartermijnen. Zie hiervoor de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Je kunt je tot onze functionaris gegevensbescherming wenden om je recht op inzage, vergetelheid of overdraagbaarheid van je gegevens uit te oefenen. Geef hierbij duidelijk aan wat je vraag is rond de AVG en waar we je mee kunnen helpen. Voor medewerkers verwijzen we naar het intranet van Gilde Opleidingen. Voor onze huidige studenten is het privacyreglement studenten van kracht. Deze kan je onderaan de pagina downloaden (pdf).

Binnen 4 weken na de aanvraag wordt contact met je opgenomen voor het maken van een afspraak. Om je rechten uit te oefenen, vragen we je om je te identificeren door een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar de afspraak. 

Veranderingen

Deze privacyverklaring is aan verandering onderhevig. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van onze online omgeving, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om deze regelmatig te raadplegen.