Kom, kies

de juiste school!

Wij maken hét verschil in het onderwijs

Wat heeft Gilde Opleidingen te bieden? We bieden een hoge slagingskans en uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat we hét verschil maken in het beste beroepsonderwijs. Onze studenten zijn vooral tevreden over hun stage, begeleiding, sfeer en veiligheid op school.

Kleinschalig en veilig

Studenten hebben bij Gilde Opleidingen een ruime keuze in mbo-opleidingen. We hebben vestigingen in Venray, Weert, Sittard-Geleen, Venlo, Roermond, Horst en Nuth. Studenten zitten tijdens de opleiding in principe op één locatie. Zo houden we het kleinschalig en bieden we persoonlijke begeleiding, sociale controle, een veilige en gezellige sfeer en een prettige omgang. Onze studenten zijn geen nummer: we kennen ze bij naam.

Studenten blinken pas uit als ze zich veilig en prettig voelen op school. Gilde Opleidingen houdt zich samen met docenten en studenten aan gedragsregels en fatsoensnormen. We organiseren jaarlijks veiligheidsmarkten vanuit verschillende thema’s, zoals diefstal, geweld of vernieling. Zo geven we studenten inzicht in wat veiligheid nou écht betekent. Ook hebben we een budgetcoach die studenten kan helpen met hun uitgavenpatroon.

Neem een kijkje op onze locaties!

Kiest jouw kind binnenkort voor een van onze opleidingen? Dan wordt er tegelijkertijd ook voor een locatie gekozen waar de komende jaren veel tijd wordt doorgebracht. En dan wil je - als ouder maar ook als student - vast wel weten hoe deze plek eruitziet, waar de lessen gevolgd worden en welke faciliteiten er zijn! Kan je kind bijvoorbeeld een lekker broodje, soep of lekkers halen in de kantine of tafelvoetballen tegen studiegenoten in tussenuren of de pauze?

Je vindt onze opleidingen door heel Limburg! Verspreid over 7 steden en 15 locaties, is er vast een plek waar jouw kind zich helemaal thuis voelt.

Sfeer proeven kan natuurlijk tijdens een open avond of ander event, maar ook gewoon via onze website. 

Cum laude slagen!

In 2017 heeft Gilde Opleidingen als allereerste mbo in Nederland de cum laude-regeling ingevoerd. Cum laude (Latijn: met lof) betekent dat de eindlijst vol staat met alleen maar achten, negens en tienen. Onze studenten geven aan een extra uitdaging te zien in hun opleiding en zichzelf nog meer te kunnen bewijzen.
Inmiddels zijn er al vele studenten cum laude afgestudeerd. Gaat jouw kind voor het hoogst haalbare? Kies dan voor een mbo-opleiding bij Gilde Opleidingen en krijg straks een mooi diploma met cum laude erop.

Praktische info

Wat komt er allemaal kijken bij zo’n opleiding? Als ouder is het fijn om te weten waar je aan toe bent, zowel voor jezelf als voor je kind. Daarom hebben we de praktische info op een rijtje gezet!

Onze opleidingen

Gilde Opleidingen verzorgt ruim 130 opleidingen. Een hoop om uit te kiezen! Sommige studenten weten precies wat ze willen, anderen hebben juist helemaal geen idee. Daarom is het als ouder fijn om mee te kijken naar het opleidingsaanbod. Zo kun je als ouder helpen met deze - soms moeilijke - keuze. Op de opleidingspagina’s lees je wat iedere opleiding inhoudt. Komen jullie er niet uit? Breng dan een bezoek aan ons loopbaancentrum!

Bezoek onze events!

Kom je een keer langs tijdens een van onze studiekeuzeactiviteiten? Zo krijgen jij en je kind meteen gevoel bij de locatie én een opleiding. Stel gelijk je vragen aan een docent of student!

 • Studiekeuzeworkshop
  Weet jouw kind nog niet helemaal waar hij/zij blij van wordt en welke opleiding daarbij past? Dan kan jouw kind een studiekeuzeworkshop volgen en aan de slag gaan met onze loopbaanadviseurs!
 • Open avond/Open middag
  Tijdens een open avond of -middag, krijgen jullie alle informatie die jullie willen weten over een opleiding én worden praktisch vragen beantwoord. Ook krijg jullie een rondleiding door de locatie.
 • X-perience
  Tijdens onze x-periences beleeft jouw kind het echte werk! Hij/zij maakt kennis met opleidingen tijdens workshops of loopt mee met een student die de opleiding volgt. Dit alles om te ervaren of een opleiding echt bij je kind past. 
 • Open dag
  Jaarlijks openen we de deuren van al onze locaties. Tijdens de open dag kun je proeven van de sfeer op de toekomstige school van jouw kind! Jullie maken kennis met de opleidingen, de docenten en ziet alvast waar de lessen gevolgd worden.