6 dec 2021

Extra handjes voor zetten boostervaccinaties

Deze week helpen tweede-, derde- en vierdejaars studenten van de opleiding Mbo-Verpleegkundige van Gilde Zorgcollege uit Weert, de zorgprofessionals van Land van Horne met het zetten van de boostervaccinaties. De cliënten van Land van Horne worden op diverse locaties in de regio door de studenten gevaccineerd.

Linda Arts, docent Verpleegkunde: “Ik ben supertrots dat de bereidheid van studenten om te ondersteunen bij het vaccineren zo groot is. Alle studenten die meedoen hebben razendsnel gereageerd op de uitvraag en binnen 24 uur waren alle prikroosters gevuld.”

Door deze samenwerking breiden studenten, die bevoegd en bekwaam zijn om intramusculair te vaccineren, hun praktijkervaring uit. Dit onder begeleiding en toezicht van ervaren docenten van Gilde Zorgcollege, maar ook van zorgprofessionals van Land van Horne. Gilde Zorgcollege ondersteunt Land van Horne op deze manier in de capaciteit van hun zorgpersoneel, waar op dit moment een hoge werkdruk ligt. Dankzij deze ondersteuning kan de focus van de zorgprofessionals 100% uitgaan naar de zorg voor de cliënten. De studenten leren daarnaast van realistische situaties en maken kennis met de actuele zorgbehoefte uit de praktijk. Marcella Grasmeyer, teamleider Opleidingen Land van Horne: “Wij vinden het geweldig dat zorg en onderwijs elkaar in deze periode ondersteunen. Medewerkers, studenten en onze cliënten hebben profijt van deze samenwerking.” 

Teammanager Thomas Frohn van Gilde Zorgcollege ziet ook een kans om de ouderenzorg op deze manier onder de aandacht te brengen bij de toekomstige vakmensen. “Het is belangrijk dat onze studenten van dichtbij kennismaken met verschillende doelgroepen. Door deze samenwerking komen ze niet alleen in aanraking met de ouderenzorg, maar ook met de zorgprofessionals van Land van Horne die in deze branche veel ervaring hebben. We merken dat de meeste studenten niet uit zichzelf kiezen voor de ouderenzorg. En ook in deze branche zijn nieuwe vakmensen hard nodig.”