18 nov 2021

Geknipt

voor elkaar! 

Vorige week is het uitwisselingstraject met onze zuiderburen, waar we zo lang op hebben gewacht, toch succesvol afgerond! Na een jaar kwamen dan toch eindelijk de studenten van de kappersopleidingen van HAST uit Hasselt naar Gilde Wellness & Beauty College in Venlo.

Een uitwisseling die draait om kennisdeling, cultuur en samenwerking. De eerste dag stond in het teken van onderdompeling in de Nederlandse taal, cultuur en samenwerking. Taal? Ja, ook op dat gebied liggen er verschillen tussen België en Nederland. Zeker als je een professionele training krijgt van Pivot Point Benelux. Hier werden de wenkbrauwen nogal  eens gefronst wanneer er vaktermen zoals “snit” (coupe) en “rekker” (elastiekje) werden gebruikt. Deze kunnen onze studenten van Gilde Wellness & Beauty College toch maar mooi toevoegen aan hun vocabulaire.

Naast elkaar vakkennis bijbrengen en lessen te volgen, hebben ze ook elkaar leren kennen. De studenten hebben elkaar de dag ervoor welkomstvlogs gestuurd, zodat ze elkaar al een beetje leerden kennen. Ze zijn op pad geweest met de Gilde fietsen, in het centrum van Venlo een hilarische foto-battle gedaan en uiteraard gegeten in onze eigen brasserie bij Gilde Food & Hospitality College. 

Dit initiatief is een activiteit binnen het “people2people” project van de euregio Maas Rijn. Het subsidieprogramma is kleinschalig, heel toegankelijk en heeft als doelstelling om samenwerking in de euregio te versterken. Voor Gilde Opleidingen was het nét even dat juiste duwtje in de rug om iets moois op te zetten met een partnerschool in België. Iets dat al erg lang op het verlanglijstje stond. 

Of het een succes was? Ondanks dat het project inmiddels is afgerond en dit de laatste activiteit was, ligt er al een nieuwe afspraak voor Januari om de samenwerking voort te zetten. Hoe mooi is het als je als Gilde Wellness & Beauty College een dergelijke uitwisseling structureel in de opleiding kunt inbouwen en daarmee de student nóg meer meegeeft: een unieke ervaring!