9 apr

Ontwikkeling sterke persoonlijkheid

Opleiding MBO-Verpleegkundige in Geleen focust vanaf schooljaar 2024-2025 op ontwikkeling sterke persoonlijkheid studenten

Werken als verpleegkundige brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Naast het werken in diverse werkvelden met elk zijn eigen doelgroepen en problematieken, vraagt het werken als verpleegkundige ook om een krachtige persoonlijkheid. Als verpleegkundige moet je stevig in je schoenen staan, kritisch denken, grenzen aangeven en nog veel meer. In Geleen wordt in samenwerking met partners in de regio gewerkt aan de kritische beroepshouding van de studenten. 

Naast een verankering van sociale vaardigheden, communicatie en persoonlijke ontwikkeling in het lesprogramma, wordt in nauwe samenwerking met het werkveld ook extra verdieping op het vak verpleegkundige geboden. Zo volgen de studenten een dagdeel onderwijs per week op locatie in Daelzicht, lopen ze een dag mee bij Mondriaan, geven ze voorlichting bij de GGD, en wordt kennis en informatie over de nieuwste zorginnovaties gedeeld bij Sevagram. Deze verrijkingen versterken de student als professional en stoomt ze klaar voor het echte werk. “Een sterke persoonlijkheid in de verpleegkunde combineert technische vaardigheden met menselijke eigenschappen om uitstekende zorg te bieden aan patiënten en hun families”, vertelt Dymphy Engels, Teammanager Gilde Zorgcollege.