25 mrt

Realisatie onderwijscampus

Sinds oktober vorig jaar zijn wij samen met BINX bezig met de realisatie van onze nieuwe onderwijscampus. Dit moderne gebouw beslaat een indrukwekkend oppervlakte van 11.685 m² verdeeld over 3 bouwlagen. Onze nieuwe onderwijscampus is ontworpen volgens de normen van de Frisse School klasse A. Dit betekent dat het een schoolgebouw wordt met een laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat.

In de afgelopen tijd is Benelux Bouwadvies druk geweest met het leggen van de vloeren op de begane grond en zijn ze momenteel bezig met het plaatsen van de prefab wandelementen en kolommen. De afgelopen periode zijn er op de begane grond ruim 200 kolommen geplaatst. De staalconstructie van JSB uit Horst is gedeeltelijk voltooid en wordt gekoppeld aan de prefab elementen. Aankomende periode staan de verdiepingsvloeren, in het werk gestorte vloeren en de staalconstructie van de sporthal op de planning. De gehele sporthal bestaat uit een staalconstructie van ruim 72.000 kg aan gewicht.

Eind april wordt er ook een start gemaakt met de montage van de houtskeletbouw gevelelementen van Peters uit Schaijk en aluminium kozijnen van van Hoesel. Volgens planning bereiken we het hoogste punt in juni. Het streven is om het casco vóór de bouwvak af te ronden. Tijdens de bouwvak wordt onder andere de vloer op de begane grond, voorzien van vloerverwarming, gestort.

Hoewel er vertraging is opgelopen vanwege de weersomstandigheden afgelopen winter, blijft de planning om in studiejaar 2025-2026 in het nieuwe gebouw te starten.

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de bouw van onze nieuwe campus in Roermond.