20 dec 2022

Start E-commerce Specialist en Ondernemer Handel

E-commerce, ofwel online verkoop, is niet meer weg te denken. Steeds meer bedrijven doen zaken online via hun website of webshop. Dit kunnen ze echter niet uitvoeren zonder de hulp van medewerkers die de juiste digitale kennis, vaardigheden én creativiteit bezitten. Daarom start Gilde Opleidingen per schooljaar ‘23/’24 met de opleiding E-commerce Specialist.

Behoefte vanuit de markt
Er is in het bedrijfsleven veel vraag naar medewerkers met kennis over online marketing, verkoop(beleid) en het creëren van promotieactiviteiten. Personeel dat met diverse media(kanalen) en technologische toepassingen kan inspelen op de wensen en behoeften van de klant. “Door het aanbieden van de opleiding E-commerce Specialist bereiden we, samen met het bedrijfsleven, de toekomstige werknemers voor op het echte werk,” aldus Hans Aarts, directeur Economie en Technologie. “Ook hebben we geluisterd naar de feedback van onze studiekiezers. Vanuit deze doelgroep kwam het geluid dat E-commerce Specialist een aanvulling zou zijn op ons opleidingsaanbod.”

E-commerce specialist
De E-commerce Specialist leert alles over e-commerce, online sales, marketing en social media campagnes. Ontwikkelt content en beheert deze. Als student leer je hoe je data analyseert om commerciële kansen te benutten. Zo kun je de nieuwste trends gebruiken om omzet, aantal volgers en naamsbekendheid te vergroten. Klantreizen, oftewel customer journeys en project­management komen ook aan bod. De opleiding E-commerce Specialist start vanaf het schooljaar ‘23/’24 op de locaties Venray, Venlo en Weert van Gilde Opleidingen. Het is een driejarige niveau-4 bol-opleiding (beroepsopleidende leerweg).

Ondernemer handel
Naast E-commerce Specialist start er in het nieuwe schooljaar nog een nieuwe opleiding: Ondernemer Handel. Veel studenten geven namelijk bij de start van hun studie aan dat ze graag een eigen bedrijf willen opstarten, maar niet goed weten welke opleiding ze hierbij moeten kiezen. Deze opleiding springt in op deze behoefte om studenten voor te bereiden op het echte werk als zelfstandig ondernemer. De opleiding Ondernemer Handel start vanaf het schooljaar ‘23/’24 op de locaties Roermond, Venray, Venlo en Weert van Gilde Opleidingen. Het is een driejarige niveau-4 bol-opleiding.

Breed eerste jaar
In het eerste jaar krijgen alle studenten van de opleidingen Retailspecialist, Retailmanager, Junior Manager Groothandel, Junior Manager Internationale Handel, Commercieel Medewerker, Junior Accountmanager, E-commerce Specialist én Ondernemer Handel samen les. Op deze manier maken zij kennis met deze verschillende beroepen. Vervolgens kiezen de betreffende studenten één van de opleidingen als uitstroomrichting. Het is zelfs mogelijk twee uitstroomrichtingen te kiezen, waardoor je met twee diploma’s kunt afstuderen.

Open dag
Op zondag 22 januari opent Gilde Opleidingen van 10.00 tot 15.00 uur de deuren van al haar vakscholen en kunnen studiekiezers kennis maken met deze én de andere meer dan 130 verschillende opleidingen van Gilde Opleidingen. Kijk voor meer informatie over de open dag en onze andere studiekeuze events op www.gildeopleiding.nl/events.