9 jan 2023

Studente Micha Astles wint ICV Junior Award

Micha Astles, student Social Work bij Gilde Sociale Studies, nam op 5 januari de ICV (Industriële Club Venray) Junior Award in ontvangst tijdens de Venrayse Ondernemers Prijzen in de Schouwburg in Venray. Voor deze award konden studenten die een unieke prestatie hebben geleverd en een talent voor ondernemen hebben, genomineerd worden. Niet gek dus dat Micha - die met haar concept Spiegelwerk alle studenten op school wil helpen - gewonnen heeft! 

 

Spiegelwerk 

Micha ontwikkelde Spiegelwerk als kartrekker, samen met medestudenten en docenten, onder andere tijdens haar lessen in het Leerlab in Venray. Spiegelwerk is een tool die studenten helpt met reflecteren. En reflecteren is belangrijk want het heeft een positief effect op de ontwikkeling van studenten; het zorgt ervoor dat je jezelf beter leert (her)kennen en daarop kunt bijsturen. Het zorgt voor meer verbinding met medestudenten of collega’s, beter doordachte reacties, minder onzekerheid en gevoel van machteloosheid en een beter vermogen om verschillende manieren van leren direct toe te passen op school en in de beroepspraktijk. 

 

Golden Ticket Venrayse Ondernemers 
Naast de award, ontving Micha ook een Golden Ticket waarmee ze uitgenodigd is voor een bezoek aan alle deelnemers van het ICV. Met behulp van het netwerk van Venrayse ondernemers gaat Micha ontdekken hoe ze Spiegelwerk verder uit kan rollen zodat elke student op school met dit thema aan de slag kan gaan en hoe de Venrayse bedrijven mogelijk van haar tool gebruik kunnen gaan maken. Micha vertelt over het winnen van het Golden Ticket: “Ik ben heel dankbaar voor het winnen van deze prijs en dat het mij dit heeft gebracht. Ik ben namelijk mijn hele leven niet ondernemend geweest. Mede door zelfrelflectie ben ik erachter gekomen wat mij daarin tegenhield en dat ik het van nature wel ben, vooral als het om iets gaat waar ik achter sta. Ik hoop met het Golden Ticket door het bezoeken van de bedrijven vooral veel van elkaar te gaan leren. Dat op deze manier Spiegelwerk meer mensen gaat bereiken, zowel op scholen als in het bedrijfsleven. Ik zou heel graag het concept verder willen ontwikkelen, zodat ik er in de toekomst wellicht mijn baan van kan maken.”