18 feb 2022

Studenten Gilde Bouwschool bouwen aan de toekomst!

Onze derdejaars studenten van Gilde Bouwschool, die de middenkaderopleiding niveau 4 volgen, zijn ondergedompeld in het echte werk! Afgelopen woensdag hebben zij kennis gemaakt met het project ‘De Weerstand’, het oude Philipsterrein Yeago in Roermond.

De komende periodes gaan de studenten aan de slag met het maken van een herontwerp van de lofts in gebouw C, een duurzaamheidscentrum in gebouw Z én van de hoofdweg. Het ontwerp moet zowel circulair als energieneutraal zijn. Niet alleen door het maken van een nieuw ontwerp doen de studenten een bak aan ervaring op, ook de samenwerking onderling en werken voor echte opdrachtgevers (Matsinger Vastgoed, projectontwikkelaar Arcadis en gemeente Roermond) bereidt ze voor op het echte werk. Vanuit het keuzedeel K1055 “Energieneutraal ontwerpen en bouwen”, speciaal ontwikkeld in samenwerking met CIV GOL vakgroep onderhoud en beheer, leren onze studenten het onderwijs in de praktijk te brengen.

Bonus? Naast de winst van allerlei nieuwe kennis en ervaring, maken de studenten ook nog kans op €6.000 euro. De ontwerpen doen namelijk mee aan een landelijke ontwerpwedstrijd ‘Smart Circulair Challenge’. 27 mei is de inleverdatum voor de ontwerpen en 15 juni wordt de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt. Maar liefst 15 ROC’s in heel het land doen hier aan mee!