20 apr 2022

Studenten Gilde ICT College winnen Energie OntwerpChallenge 2022

Het was een spannende strijd op 14 april 2022 in Arnhem. Acht mbo-studententeams streden tegen elkaar voor de winst om het best doordachte ‘energiesysteem van de toekomst’ in het Alliander hoofdkantoor in Arnhem. Het team van Gilde ICT College uit Venray was een van deze finalisten. De studenten ontwierpen in een 9 weken durend programma vanaf nul een compleet product concept voor deze SMARTCirculair Energie OntwerpChallenge 2022.

Na lang dubben of ze energie gingen opwekken uit stromend water of uit planten besloot het team uit Venray om voor ‘Energie uit Planten’ te gaan. Het concept werd uitgewerkt en op 14 april gepresenteerd aan een jury. De jury bleek unaniem! Uit het juryrapport bleek dat het Gilde ICT College uit Venray het concept goed had gepresenteerd en fantastisch had uitgewerkt met het gecreëerde dashboard dat aangaf hoeveel energie er opgewekt kon worden. De jury vond het een vernieuwend energieconcept uit planten en interessant om verder door te gaan ontwikkelen.

Het mooie daarbovenop was dat het team uit Venray de finale best spannend vond om naartoe te gaan. Ze moesten een drempel over om naar Alliander in Arnhem af te reizen en hun concept te presenteren. Naast deze persoonlijke overwinning gingen ze er dus ook nog met de eerste prijs vandoor.

Gefeliciteerd aan de studenten van het team Gilde ICT College uit Venray met het winnen van deze wedstrijd en de prijs van 250 euro, als ook de bevlogen docenten Fred Jacobs en Mark Schreurs voor de begeleiding.