10 okt 2023

Leraren van het Jaar verkiezing

Op 5 oktober, tijdens de Dag van de Leraar, stond TopDocent Michael Maissan in de finale van de landelijke Leraren van het Jaar verkiezing. Michael haalde helaas niet de eerste plaats, maar ging toch met winst naar huis: de eer om deel te nemen aan een landelijke verkiezing en de (landelijke) waardering voor zijn werk.

Supertrots was Michael Maissan, toen hij afgelopen mei door zijn bbl-studenten verkozen werd tot TopDocent 2023. Een paar maanden later kreeg zijn verhaal er nog een hoofdstuk bij toen hij in de top 3 van de landelijke verkiezing Leraar van het Jaar belandde (categorie mbo). Na een aantal spannende voorrondes was het vorige week donderdag tijd voor de allerlaatste, beslissende ronde. In de ochtend ontmoette Michael de vakjury tijdens drie gesprekken, waar hij zijn motivatie deelde: om samen met collega's uit het onderwijs en het werkveld, opleidingen nog beter te laten aansluiten op de behoeften van het werkveld en bovenal op de mogelijkheden van de student.

"Ik ben enorm trots natuurlijk, het is al heel mooi om TopDocent van Gilde Opleidingen te zijn. Genomineerd voor Leraar van het Jaar. En om dan hier met familie, collega's en ook studenten dadelijk de ceremonie bij te wonen, dat is gewoon top. Echt heel erg mooi, wat dan ook de uitslag gaat zijn." vertelt Michael voorafgaand aan de uitslag. Tijdens de finale beloonde de vakjury Michael met een mooie tweede plaats, en koos Lieke Brugman als mbo-ambassadeur van het jaar. Michael's reactie: 'Trots, blij én stiekem een beetje opgelucht'.

Niet alleen Michael is supertrots, ook zijn achterban – die donderdag vanuit Roermond naar Laren afreisden – stonden meteen klaar om hem onder luid gejuich te ontvangen.

We zijn supertrots op Michael, gefeliciteerd met dit mooie resultaat topper! Kijk hieronder mee hoe deze spannende dag verliep.