14 nov 2022

"Mijn naam is Elvira en ik doe de opleiding Bedrijfsadministrateur, ik wil jullie een indruk geven over het studiehuis. Het studiehuis is een plek waar je in een stille omgeving huiswerk kan maken maar ook hulp kan krijgen met plannen, motivatie terug oppakken en nog meer dingen. Ik wil het meer bekendheid geven omdat het studiehuis écht kan helpen en erg fijn is. Dit wil ik doen door een aantal studenten die naar het studiehuis gaan aan het woord te laten. Maar ik begin met mijn eigen verhaal.

Mijn verhaal

Vorig jaar tijdens mijn opleiding kwam meneer Coppen een keer langs om te vertellen over het studiehuis, toen dacht ik: ‘Dit heb ik niet nodig’. Het jaar ging snel voorbij en toen ik terug kwam van stage had ik ineens motivatieproblemen. Ik wilde hier aan werken dus ik dacht al vrij snel aan het studiehuis. Nu ik er naartoe ga is mijn motivatie weer terug en werk ik aan mijn huiswerk tijdens het studiehuis. Ik ben hier blij mee omdat ik weer gemotiveerd naar school ga!"

 

Astrid – Opleiding Pedagogisch medewerker

"Ik ga naar het studiehuis omdat ik vaak tijd te kort heb en mij thuis niet kan focussen. Samen met bijna mijn hele klas zit ik bij het studiehuis, dit werkt motiverend. Het studiehuis is een rustige omgeving en zorgt ervoor dat ik mij beter kan focussen. Het leukste aan het studiehuis is dat mijn klasgenootje Lisa elke dag eerst een zakje chips haalt voordat ze aan school gaat werken (dat is ondertussen een lopend grapje geworden)."

 

Lisa – Opleiding Pedagogisch medewerker

"Waarom ga ik naar het studiehuis? Omdat ik moeite heb met plannen en om mijn aandacht bij de opdracht te houden. Via mijn mentor kwam ik hier terecht, ik vond dat het zelf een goede optie om hier naartoe te gaan. Door de stress kreeg ik de opdrachten zelf niet meer onder controle. Bij het studiehuis heb je een enorm fijne sfeer en kun je rustig aan het werk gaan. Ook is Jorn enorm aardig en wilt je helpen waarbij het nodig is. De leukste ervaring over het studiehuis zijn de gesprekken met de andere leerlingen en met Jorn."

 

Sita – Opleiding Pedagogisch medewerker

"Ik ga naar het studiehuis omdat ik thuis vrij weinig doe en daar snel wordt afgeleid waardoor ik niet vooruit kom. Ook liep ik achter, maar dat heb ik nu alweer ingehaald. Ik vind het fijn dat je zelf kan bepalen hoelang je blijft. Er word je ook niks verweten als je bijvoorbeeld maar 1 uurtje gaat, want je bent dan wel 1 uur gegaan terwijl je ook niet kon gaan. De rust in het lokaal hielp mij veel, je ziet andere mensen werken en dan ga je zelf ook aan het werk. Het is altijd wel gezellig en ik krijg hier veel gedaan waardoor ik met een voldaan gevoel naar huis ga."

 

Eva – Opleiding Pedagogisch medewerker

"Ik ben bij het studiehuis om achterstand weg te werken en het is een fijne studieruimte. Ik vind het fijn dat het geen verplichting is en dat je vragen kan stellen. Dit allemaal in een schoolse setting. Het is hier rustig en ik ben op school meer gemotiveerd om te werken dan thuis. Mijn leukste ervaring over het studiehuis is dat ik vorig jaar ben begonnen met een grote SpongeBob-tekening op het bord. Dat bord is later aangevuld door heel veel studenten, dat zag er leuk uit."

 

Kortom

"Mijn conclusie is dat het studiehuis veel studenten helpt die ernaar toe gaan. Ik hoop dat je hierdoor meer inzicht hebt gekregen over het studiehuis en dat het je kan helpen, mocht je die hulp nodig hebben natuurlijk. Op vrijwel iedere Gilde Opleidingen locatie is een studiehuis, dus wees niet bang en loop eens naar binnen om te kijken of het iets voor je is."