23 nov 2021

Wendy van Dijk:
hét TopTalent 2021
van Gilde Opleidingen

Het juryoordeel was unaniem: Wendy van Dijk (19) uit Horst is hét TopTalent 2021 van Gilde Opleidingen. De jaarlijkse titel voor díe mbo-student die tijdens zijn stage met een bijzondere prestatie het verschil maakt. Op maandagavond 22 november werd Wendy thuis feestelijk verrast. Met deze prijs gaat zij Gilde Opleidingen vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezingen van de MBO Raad.

TopTalent
Voor het zevende jaar koos Gilde Opleidingen hét TopTalent van Gilde Opleidingen. Normaal gesproken vindt de uitreiking van TopTalent plaats tijdens een groots event in een bomvolle theaterzaal. Vanwege de coronamaatregelen kon dit niet doorgaan. Toch was maandag 22 november een feestelijke dag bij Gilde Opleidingen. Overdag werden de 16 studenten, genomineerd door hun stagebedrijven, aan de tand gevoeld door de 8-koppige jury. Wendy stak er met kop en schouders bovenuit, omdat ze een echte ambassadrice voor het technische vak én voor Gilde Opleidingen is.

Uitreiking
Op maandag 22 november, rond de klok van 19.00 uur, werd hét TopTalent Wendy thuis verrast met veel spektakel: confettikanonnen, een bloemetje, een prachtige award en mooie woorden van Patrick Tummers, lid college van bestuur Gilde Opleidingen. Daarnaast ontving ze een cheque van 2000 euro waarmee ze haar talent nog verder kan ontwikkelen. Wendy was er helemaal van ondersteboven; “Het is een verrassing waarmee ik heel blij ben. Ik heb er gewoon geen woorden voor.”

Wendy het TopTalent van 2021
Wendy volgt bij Gilde Creatie & Design College de BBL-opleiding Werkvoorbereider Meubelindustrie / (Scheeps)interieurbouw in Venlo. Ze werd door haar stagebedrijf Frank Cox Meubelmakerij & Interieurbouw genomineerd, omdat ze zich vastbijt in projecten en altijd bereid is te helpen. De jury noemt haar een authentieke en ambitieuze vakvrouw. Ze vindt werken met haar handen in de techniek leuk en heeft een enorme drive. Dat maakt haar een échte uitblinker. Dayenne Ramsche (20) studente MBO-Verpleegkundige uit Beek eindigt op de tweede plek en Rens Janssen (19) student Allround Timmerman uit Leunen op de derde plek. Zij winnen beiden een cheque van 1000 euro.

Landelijke verkiezingen
Wendy vertegenwoordigt Gilde Opleidingen tijdens het Ambassadeursgala van de MBO Raad op 16 mei 2022. Daar strijdt ze met andere mbo-ambassadeurs om de titel Landelijk Ambassadeur mbo.