Welkom op Drakesteyn in Weert!

Kantine met heerlijke broodjes, soep, koffie en ander lekkers

10 minuten lopen vanaf het station, of pak een bus bij een van de drie nabijgelegen bushaltes

Gratis parkeren 

Overdekte fietsenstalling

Kluisjes aanwezig

Overweeg jij om bij Drakesteyn in Weert te studeren? Dan kun je op deze pagina alvast een digitale tour door de locatie doen! Op Drakesteyn vind je diverse opleidingen. De sfeer is relaxed, iedereen is makkelijk benaderbaar en zelfs de conciërge staat altijd klaar om je te helpen. Daarnaast heeft Drakesteyn een weggeeflokaal waar studenten, die extra ondersteuning nodig hebben, gratis spullen kunnen halen die tot ieders eerste levensbehoeften horen.

Laat je overtuigen door Paula, zij neemt je in de video hieronder mee door de locatie en vertelt je alle redenen waarom jij écht een opleiding bij Drakesteyn wilt volgen!

Welke vakscholen/opleidingen vind je hier?

Je kunt op Drakesteyn opleidingen van de vakscholen School voor Pedagogiek, Sociale Studies, Zorgcollege, Food & Hospitality College, Logistiek CollegeRetail & Business Academy, Entree Onderwijs en Travel & Leisure College volgen.

Een overzicht van alle opleidingen vind je hier:

Waar volg je de lessen?

Tijd voor praktijkles? Dan biedt Drakesteyn praktijkruimtes die helemaal ingericht zijn voor jouw opleiding. Bijvoorbeeld de leerkeuken met verschillende keukenopstellingen of de praktijkruimtes met oefenpoppen, bedden en rolstoelen waarop je jouw zorghandelingen kunt oefenen. Of de verschillende winkelopstellingen die je voorbereiden op het werken in de retail & business.

Werken én leren in het regioziekenhuis in Weert!

Wil jij graag als verpleegkundige aan de slag in het ziekenhuis? Dan kun je in Weert het SJG-spoor volgen. Het SGJ-spoor is voor bol-studenten die de opleiding MBO-Verpleegkundige volgen. Aan het einde van het tweede leerjaar, als het reguliere les- en stageprogramma er opzit en de basis is gelegd, kun jij je voorkeur aangeven voor deze specifieke opleidingsvariant in de klinische zorg.  

Waar breng je de pauzes door?

Een lekker broodje, soepje of snack halen doe je in de kantine. Neem plaats in de aula of eet je lunch lekker buiten op!

Events op locatie

Nieuwsgierig geworden naar de locatie en opleidingen die je hier kunt volgen? Bezoek dan een van onze events zoals een open avond, X-perience of meeloopdag.