Zelfstandig Werkend Gastheer of Gastvrouw (kopopleiding)

Jij verzorgt je gasten van A tot Z

Zelfstandig Werkend Gastheer of Gastvrouw

Als zelfstandig werkend gastheer of gastvrouw begeleid je straks gasten. Om te zorgen dat zij zich straks superwelkom voelen, leer jij hoe je gasten adviseert en in de watten legt. Maar ook hoe je reserveringen aanneemt, de administratie doet en omgaat met klachten.

Opleiding

Je leert alles over gasten gastvrij ontvangen in een horecabedrijf. Daar komt heel wat bij kijken. Bijvoorbeeld drankenkennis: welke drank past bij welk gerecht en wat hoort in welk glas. De tafel goed dekken, hoort ook bij je taken als gastheer of gastvrouw. Van het kleinste vorkje tot het juiste waterglas: jij weet straks precies hoe een perfect gedekte tafel eruit hoort te zien. Als een ware barista leer je hoe je de lekkerste cappuccino’s en espresso’s uit de koffiemachine tovert. Ook het bedienen van de kassa en het aannemen en bijhouden van reserveringen komen aan bod tijdens de opleiding. Daarnaast volg je Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Wel zo handig als je internationale gasten krijgt.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Benieuwd naar de serveerkunsten van (andere) studenten? Kom dan eens langs bij restaurant L’Entree, onze brasserie of bakkerswinkel.

Horecaopleidingen Roermond 

Wil jij de kneepjes van het horeca vak leren en wil je dat vooral doen in de praktijk? Dan zijn de horecaopleidingen in Roermond écht iets voor jou. Een opleidingsaanpak op initiatief van horecaondernemers.

Kies jij voor deze opleiding dan volg jij de praktijk bij een bedrijf in omgeving Roermond. Iedere maandag ga je bij Nero Office Hotel Roermond zelfstandig aan de slag met je opleiding. Jouw coaches begeleiden je hierbij. Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • mbo-diploma niveau 2 Bediening (Gastheer/ -vrouw)

De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden deze opleiding aan als vervolg op niveau 2 Bediening (Gastheer/-vrouw). Met deze vooropleiding kun je de opleiding afronden in 1 jaar.

 

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BOL en BBL)
  • Venlo - Laaghuissingel 4 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
  • BBL
insert_invitation Duur: 1 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:

Cursusgeld BBL

  • 295,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • €715,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:

Lesgeld BOL

  • €1.419,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €650,- voor kleding, boeken en excursies. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Flexibel
Flexibel
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Teamspeler
Teamspeler
Welbespraakt
Welbespraakt

De praktijk

Je werkt in een restaurant, hotel of andere horecagelegenheid. Meestal de iets chiquere gelegenheden waar gastvrijheid extra belangrijk is. Jij zorgt ervoor dat gasten een fijne avond hebben. Dat begint met de juiste voorbereiding: sfeer in het restaurant, goede hygiëne en aangevulde voorraden. Als de gasten er zijn, ‘verkoop’ jij gastvrijheid. Je zorgt voor een vriendelijke ontvangst, reageert op wensen, serveert bestellingen uit en geeft informatie en advies over de menukaart en wijnen. Zo nodig werk je aan tafel de gerechten af. Denk aan trancheren, fileren en flamberen. Daarnaast zorg je voor een ontspannen sfeer, ruim je tafels af, maak je rekeningen op en kijk je of alles goed verloopt en iedereen tevreden is.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris van € 1.700,- € 2.200,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten