Koken, dat doe je niet in de schoolbanken, dat doe je achter het fornuis. Daarom leer je veel in de praktijk en tijdens je stage. Glaceren, gratineren, pocheren en flamberen. Allemaal termen die je tegenkomt en technieken die je uitvoert als zelfstandige kok.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Unieke kans voor BOL én BBL in Roermond start komend schooljaar!Roermond is een culinaire stad bij uitstek, een grote diversiteit aan horecabedrijven die allemaal hun kennis willen overdragen aan (jonge) toekomstige vakmensen. Tijdens de Horeca opleidingen in Roermond leer je het vak direct van de leermeester, in het bedrijf waar je aan de slag gaat met je opleidingstraject. Dit onderwijs concept is alleen in Roermond te volgen bij de participerende bedrijven die in jou gaan investeren. We bieden deze unieke opleidingen aan in samenwerking met diverse horecabedrijven, je gaat dus bij een bedrijf werken én leren op locatie. De horeca opleidingen Roermond zijn voor studenten die vooral werkend willen leren. Naast dat voor deze opleidingen veel zelfstandigheid van je gevraagd wordt, leert de leermeester wat je in de praktijk direct kunt toepassen. Daarnaast word je in je studie en leerproces natuurlijk ondersteund door docenten. Wil je meer informatie? Neem contact op met André Duijghuisen; a.duijghuisen@rocgilde.nl (0620607060). |
De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden deze opleiding aan als vervolg op niveau 2 Keuken (Kok). Met deze vooropleiding kun je de opleiding afronden in 1 jaar.
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende infoavonden beschikbaar.
Klik hier voor alle evenementen
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €760,- voor leermiddelen zoals een messenset, kleding, boeken en excursies.
Exclusief aanschaf laptop.
Beetje peper, beetje zout, jij weet precies hoe je het wilt hebben. In ‘jouw’ restaurant lever je geen half werk. Elk gerecht is nauwkeurig samengesteld en voldoet aan jouw strenge eisen. Je bent pas blij als de gasten zichtbaar genieten en elk kruimeltje opeten. Natuurlijk willen ze het recept, maar dat geef je niet zo maar af.
Als jij lekker kan koken, ben je helemaal in je element. Jij werkt wanneer de meeste mensen vrij bent, maar jij bent ook vrij als de meeste mensen werken. Dat wil zeggen: lekker sporten als het rustig is, geen rijen aan de kassa en geen auto’s op de weg. Jij leeft in je eigen ritme!