Zelfstandig Werkend Kok (kopopleiding)

Jij hebt alle ingrediënten in huis

Zelfstandig Werkend Kok

Je eigen keuken wordt langzaam te klein. Koken in een professionele keuken: dát is jouw droom. Bij de opleiding Zelfstandig Werkend Kok leer je precies wat je hiervoor nodig hebt. Kooktechnieken als blancheren, fileren en flamberen, jij weet er wel raad mee!

Opleiding

Koken, dat doe je niet in de schoolbanken, dat doe je achter het fornuis. Daarom leer je veel in de praktijk en tijdens je stage. Glaceren, gratineren, pocheren en flamberen. Allemaal termen die je tegenkomt en technieken die je uitvoert als zelfstandige kok.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • mbo-diploma niveau 2 Keuken (Kok)

De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden deze opleiding aan als vervolg op niveau 2 Keuken (Kok). Met deze vooropleiding kun je de opleiding afronden in 1 jaar.

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Laaghuissingel 4
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 1 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

  • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €760,- voor leermiddelen zoals een messenset, kleding, boeken en excursies.
Exclusief aanschaf laptop.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Creatief
Creatief
Fit en gezond
Fit en gezond
Organisatietalent
Organisatietalent
Stressbestendig
Stressbestendig
Teamspeler
Teamspeler

De praktijk

Beetje peper, beetje zout, jij weet precies hoe je het wilt hebben. In ‘jouw’ restaurant lever je geen half werk. Elk gerecht is nauwkeurig samengesteld en voldoet aan jouw strenge eisen. Je bent pas blij als de gasten zichtbaar genieten en elk kruimeltje opeten. Natuurlijk willen ze het recept, maar dat geef je niet zo maar af.

Als jij lekker kan koken, ben je helemaal in je element. Jij werkt wanneer de meeste mensen vrij bent, maar jij bent ook vrij als de meeste mensen werken. Dat wil zeggen: lekker sporten als het rustig is, geen rijen aan de kassa en geen auto’s op de weg. Jij leeft in je eigen ritme!

 

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.800,- en € 2.100,- bruto per maand
schedule
Onregelmatige werktijden
date_range
Mogelijk weekenddiensten