Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties (Gebouwde Omgeving)

Jij bent de kabelkoning

Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties (Gebouwde Omgeving)

‘Wat is utiliteit?’, horen we je vragen. Dat zijn alle gebouwen waar geen woonruimte in zit, zoals ziekenhuizen, scholen of fabrieken. Bij de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties (Gebouwde Omgeving) leer je elektriciteit, datanetwerken en beveiligingsinstallaties aanleggen, maar ook leidinggeven.

Opleiding

Je leert elektrotechnische installaties (zoals telecominstallaties, datanetwerken en beveiligingssystemen) aan te leggen en gebruiksklaar te maken. Natuurlijk leren we je ook hoe je deze installaties controleert en onderhoudt. Als eerste monteur geef je straks leiding aan minder ervaren collega’s, dus daar word je in getraind. Om te zorgen dat je een goede basis hebt, krijg je ook taal en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Kies jij voor een monteurs-opleiding niveau 2 of 3, bol of bbl?
Dan start jij jouw opleiding met een training op onze locatie in Roermond. In 10 weken bereiden we je voor op het echte werk. Daarna bepalen we samen met jou of klaar bent om te starten met jouw stage van 10 weken. Na je stageperiode bekijken we samen of je de opleiding in een bol- of bbl-variant wilt vervolgen. Zo bereiden we jou nóg beter voor op de praktijk, zetten we jou als vakmens in je kracht én voorkomen we een mismatch met het bedrijfsleven.

Werk jij al in de branche?
Geen probleem! We bekijken, samen met jou en je leerbedrijf, of je gelijk kunt instromen in een bbl-opleiding. Je start met een basistraining bij ons op locatie en vervolgt daarna de opleiding bij het leerbedrijf.Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
 • Roermond - Kerkeveldlaan 4 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
 • BOL
 • BBL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: in augustus, november, februari, april.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

 • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
 • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €300 in het eerste leerjaar. Exclusief aanschaf laptop.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Technisch inzicht
Technisch inzicht
Zelfstandig
Zelfstandig

De praktijk

Als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit werk je bij een bedrijf in de elektrotechniek, industrie of bouwsector. Je installeert (onderdelen van) elektronische installaties in bijvoorbeeld woningen, winkels en kantoorgebouwen. Maar ook op straat. Denk aan het aanleggen van elektriciteit en elektrotechnische installaties en apparatuur.

Je komt dus op verschillende plekken. Lekker afwisselend! Ook onderhoud je de installaties en repareer je ze waar nodig. Dat doe je op een snelle en veilige manier. Zelfstandig werken kun je goed. Meestal geef je leiding aan een kleine groep collega’s. Je bent (klant)vriendelijk, want je krijgt te maken met werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen €2.100,- en €2.800,- bruto per maand