Tijdens de opleiding leer je de basishandelingen wassen, masseren, knippen, föhnen en kleuren. Hier hoort ook theorie bij. Behandelingen voer je uit op modellen die je zelf regelt. Hygiëne-, milieu- en arboregels zijn belangrijke onderdelen die ook terugkomen tijdens de lessen. Praktijkervaring doe je op tijdens stages in een erkende kapsalon en op school.
Omdat steeds meer kappers de make-up, nagels of zelfs schoonheidsbehandelingen voor klanten verzorgen, spijker je je kennis bij met keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Naast al deze lessen krijg je ook Nederlands, rekenen en burgerschap.
Vakken
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €370,- (studiejaar 1) en €260,- (studiejaar 2) voor lesmateriaal. Exclusief aanschaf laptop.
Als kapper doe je niet ‘iets met haren’, maar juist een heleboel met mensen. Je beantwoordt de telefoon, maakt met iedereen een praatje en geeft advies over producten en kapsels. Je bent klantvriendelijk en neemt voor iedereen de tijd. Elke klant heeft andere wensen en hier luister je aandachtig naar. Je knipt, föhnt, kleurt en wast. Ook reken je behandelingen af en verkoop je producten. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de klanten de salon tevreden en met een fantastische coupe verlaten.