Podcast: Gilde Gespotcast

Gespotcast

Gilde Gespotcast is een podcastserie vol inspirerende verhalen over onderwijs, binnen én buiten Gilde Opleidingen. In de eerste aflevering gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij Gilde International, een opleiding die studenten voorbereidt op een internationale carrière in de EURegio. 

#1 Gespot: Gilde International

In deze aflevering gaan we op bezoek bij Gilde International, een opleiding die studenten voorbereidt op een internationale carrière in de EURegio. 

#2 Gespot: Leren door bedrijfsprojecten

In deze aflevering gaan we langs bij de opleiding Transport en Logistiek van Gilde Opleidingen. Studenten werken daarbij enkele weken aan een écht praktijkvraagstuk.

#3 Gespot: Gildes schoolband!

In deze aflevering gaan we aan tafel met drie muzikanten van de schoolband op locatie Venray van Gilde Opleidingen. Docenten Fred Jacobs, Alex van Vliet en facilitair medewerker Coen Classens startten onlangs dit muzikale avontuur.

#4 Gespot: Agora in het MBO

In deze aflevering bezoeken we Nimeto, eens school voor creatief vakmanschap in Utrecht. Twee jaar geleden startte deze school, naast hun reguliere programma, een nieuwe vorm van onderwijs: creatieve ruimtemakers.

#5 Gespot: Opleiden in de horeca zonder schoolgebouw

In deze aflevering spreken we met docenten Yanti Veggelers en Kelly Ickenroth over de Gilde horecaopleiding in Roermond, die volledig in de praktijk plaatsvindt.

#6 Gespot: Zorginnovaties bij Living Lab

In deze aflevering gaan we langs bij Gildes Living Lab in Roermond, een plek die is uitgegroeid tot kenniscentrum voor innovaties in de zorg.

#7 Gespot: Studenten geven buurtinitiatief kleur

In deze aflevering reizen we af naar Melick, waar studenten Sociaal Werk vanuit het zogenoemde leerlab allerlei activiteiten organiseren voor de bewoners van gemeente Roerdalen.