Podcast: Gilde Gespotcast

Gespotcast

Gilde Gespotcast is een podcastserie vol inspirerende verhalen over onderwijs, binnen én buiten Gilde Opleidingen. In de eerste aflevering gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij Gilde International, een opleiding die studenten voorbereidt op een internationale carrière in de EURegio. 

#1 Gespot: Gilde International

In deze aflevering gaan we op bezoek bij Gilde International, een opleiding die studenten voorbereidt op een internationale carrière in de EURegio. 

#2 Gespot: Leren door bedrijfsprojecten

In deze aflevering gaan we langs bij de opleiding Transport en Logistiek van Gilde Opleidingen. Studenten werken daarbij enkele weken aan een écht praktijkvraagstuk.

#3 Gespot: Gildes schoolband!

In deze aflevering gaan we aan tafel met drie muzikanten van de schoolband op locatie Venray van Gilde Opleidingen. Docenten Fred Jacobs, Alex van Vliet en facilitair medewerker Coen Classens startten onlangs dit muzikale avontuur.

#4 Gespot: Agora in het MBO

In deze aflevering bezoeken we Nimeto, eens school voor creatief vakmanschap in Utrecht. Twee jaar geleden startte deze school, naast hun reguliere programma, een nieuwe vorm van onderwijs: creatieve ruimtemakers.

#5 Gespot: Opleiden in de horeca zonder schoolgebouw

In deze aflevering spreken we met docenten Yanti Veggelers en Kelly Ickenroth over de Gilde horecaopleiding in Roermond, die volledig in de praktijk plaatsvindt.

#6 Gespot: Zorginnovaties bij Living Lab

In deze aflevering gaan we langs bij Gildes Living Lab in Roermond, een plek die is uitgegroeid tot kenniscentrum voor innovaties in de zorg.

#7 Gespot: Studenten geven buurtinitiatief kleur

In deze aflevering reizen we af naar Melick, waar studenten Sociaal Werk vanuit het zogenoemde leerlab allerlei activiteiten organiseren voor de bewoners van gemeente Roerdalen.

#8 Gespot: Leren solliciteren met VR

In deze aflevering spreken we met Gerard Laenen, docent economie bij Gilde Opleidingen, die zich al langer afvroeg waarom virtual reality nog zo weinig wordt ingezet in het onderwijs.

#9 Gespot: Studenten aan zet voor een betere wereld

In deze aflevering gaan we in gesprek over de zogenaamde Sustainable Development Goals, oftewel de 17 werelddoelen die door de VN zijn opgesteld om aan een groenere, eerlijkere en betere wereld te bouwen.

#10 Gespot: Studenten-zorg op nummer 1

Peter Thuis en Patrick Tummers, die samen het CvB van Gilde Opleidingen vormen, leggen uit waarom en hoe Gilde zich wil onderscheiden in studentenzorg. Met sprekende voorbeelden illustreren zij wat hen trots maakt.