3 sep 2021

Een 9,2 voor de zomerschool!

Voor het zesde jaar op rij organiseerde Gilde Opleidingen gedurende de laatste twee weken van de vakantie de zomerschool in Roermond en Venlo.

We mogen terugkijken op een succesvolle editie! Studenten (en docenten 😉) waren super enthousiast en de studenten waardeerden onze zomerschool zelfs met een 9,2. Het waren twee intensieve weken waarin meer dan 80 (toekomstig) studenten van Gilde Opleidingen iedere dag met (beroepsspecifieke) taal aan de slag gingen. We probeerden hierbij natuurlijk zo veel mogelijk aan te sluiten bij de (toekomstige) opleiding van de studenten. Er is gebruik gemaakt van woordenlijsten, werknemersvaardigheden en werd er al druk geoefend met echte praktijkopdrachten. Spreken is ieder jaar een belangrijk onderdeel in onze Zomerschool. Naast het oefenen van spreekvaardigheden in de lessen organiseerden we vlogworkshops, hebben we in de bibliotheek van Venlo podcasts opgenomen en kwamen er verschillende collega’s op bezoek om te ondersteunen bij het voeren van (sollicitatie) gesprekken. De studenten vonden het super leuk dat er collega’s uit de organisatie speciaal tijd voor hun hadden vrijgemaakt. Een waardevolle bijdrage! Voor deze collega’s; nogmaals hartelijk dank!! 

De komende week zullen de trajectbegeleiders van de studenten die hebben deelgenomen aan de zomerschool een terugkoppeling krijgen over hun studenten in de zomerschool. 

Wil je meer weten over de zomerschool dan kun je contact opnemen via zomerschool@rocgilde.nl Zou je het leuk vinden om eens een praatje te maken met docenten van de zomerschool? Het zomerschoolteam bestond dit jaar niet alleen uit externe docenten maar maar óók docenten die werkzaam zijn bij Gilde Opleidingen. Collega’s Carly Zenhorst, Mieke Janssen, Piramila Ramesh, Jel Vandeberg en Merel Beeks vinden het ook hartstikke leuk om hun ervaringen in de zomerschool met jullie delen!