2 jun 2022

Studenten openen pop-up store in Venray

Studenten van de opleidingen sociaal werk, maatschappelijke zorg en het Leerlab van Gilde Opleidingen Venray zetten zich een week lang in voor verschillende goede doelen. Op dinsdag 7 juni wordt een speciale pop-up store in het centrum van Venray geopend. Tot en met donderdag 23 juni bemannen de studenten de winkel om geld in te zamelen middels het project ‘Create the future’.

Pop-up store
Op dinsdag 7 juni wordt om 10:00 uur de pop-up store feestelijk geopend aan de Kapelaanspad 6 in Venray. In de pop-up store kun je allerlei verschillende producten kopen, denk aan eigen gemaakte armbandjes, zelf ontworpen T-shirts en allerlei zelfgemaakte lekkernijen. Daarnaast kun je je ook laten schminken of je haar voorzien van een nieuwe coupe. Elke student is uitgedaagd om een activiteit op te zetten die bij zijn of haar eigen talent past. Al het ingezamelde geld dat opgehaald wordt gaat naar de gekozen goede doelen. De pop-up store is van 7 juni tot en met 23 juni open van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 15:00.

Pop-up restaurant
Naast de pop-up store, openen de studenten op dinsdag 14 en woensdag 15 juni een pop-up restaurant in het pand van voormalig restaurant COPPIA pasta & wijn (schoolstraat 28). Op deze dagen gaan de studenten van 10:30 tot 12:00 de brunch verzorgen en van 13:00 tot 14:30 de lunch. Tijdens het eten krijgen de gasten meer inzicht in waar de opbrengsten naar toe gaan, door onder andere gastsprekers. De volledige opbrengst gaat naar de gekozen goede doelen. Het pop-up restaurant is toegankelijk voor iedereen, maar vol=vol.

Leerlab
Vanuit het Leerlab krijgen studenten van Gilde Opleidingen een kans om de kennis en vaardigheden die zij binnen hun opleiding opdoen in de praktijk te testen. De pop-up store en het pop-up restaurant zijn hier voorbeelden van. Van het opzetten van alle marketing- en communicatieactiviteiten, tot het inzamelen van allerlei producten die ze in de winkel gaan verkopen. De afgelopen weken hebben de studenten het gehele proces van het opzetten van de winkel zelf doorlopen. Het doen van maatschappelijk werk is daarnaast de overkoepelende leeropbrengst.

Partners
Dit initiatief is dankzij enthousiaste partners werkelijkheid geworden in het centrum van Venray. Suyderland heeft de studenten geholpen bij het pand voor de pop-up store. Tim Slui en Jaymie Slui-van Der Ree, eigenaren van Samen | Wijn & Bistrobar voor het gebruik van het pand van het voormalig restaurant COPPIA pasta & wijn. Daarnaast hebben lokale bedrijven en ondernemers producten gesponsord zodat de studenten hiermee aan de slag kunnen: Jumbo, Albert Heijn, De Hôrster tuin, Crist Coppens, Boembox band, Stichting Durf Te Vragen, Haegens Media, Wikiprints.