Salonmanager Dame

Jij hebt graag de touwtjes in handen

Salonmanager Dame

Voor het runnen van een kapsalon weet je niet alleen alles van over de laatste haarmode en kniptechnieken, maar ben je ook bekend met boekhouding en personeelsbeheer. Een hele klus! Na deze opleiding weet jij hoe je jouw team motiveert en je klanten tevreden stelt.

Opleiding

Als salonmanager run je de salon @PUUR op school. Een salonmanager heeft 2 dingen nodig: kennis van management en vaktechnische vaardigheden. Daarom leer je een beleidsplan opstellen en medewerkers motiveren. Arboregels en -wetten op het gebied van kwaliteit en veiligheid zijn ook onderwerpen die je tegenkomt tijdens je lessen. Dit zijn vooral theorielessen, maar ook in de praktijk ga je flink aan de slag. Je leert specialistische haarbehandelingen uitvoeren en je vakmanschap op een creatieve manier inzetten. Naast al deze lessen krijg je ook Nederlands, rekenen en burgerschap.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Groenveldsingel 40 (BOL en BBL)
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
  • BBL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

  • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

  • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €395,- (studiejaar 1), €260,- (studiejaar 2) en €95,- (studiejaar 3) voor lesmateriaal. Exclusief aanschaf laptop.


Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Creatief
Creatief
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Ondernemend
Ondernemend
Stressbestendig
Stressbestendig

De praktijk

Je hebt een eigen salon of bent salonmanager in een kapperszaak. Je stuurt het kappersteam aan en voert zelf behandelingen uit waar nodig. De kwaliteit bewaken is een van je belangrijkste speerpunten. Heeft een van je medewerkers moeite met een bepaalde techniek? Dan help je ze een handje of regel je bijscholing. Ook de boekhouding, planning en administratie behoren tot jouw verantwoordelijkheden. Zorgen dat de zaak er piekfijn uitziet, is voor jou een tweede natuur. Dat kun je niet allemaal alleen, dus motiveer je jouw team elke dag opnieuw. Een goede band met je medewerkers vind je heel belangrijk, maar ook de klanten krijgen alle aandacht. Van binnenkomst totdat ze de deur uitlopen met een fantastisch kapsel: klanten voelen ze zich op hun gemak in jouw salon.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris ongeveer € 2.500,- bruto per maand in loondienst. Het salaris van een salonmanager met een eigen zaak is afhankelijk van de winst.
date_range
Mogelijk weekenddiensten
school
Hbo Management (vervolgopleiding)