Allround Schoonheidsspecialist

Jij laat mensen stralen

Allround Schoonheidsspecialist

Wie zich goed voelt, straalt dat ook uit. Allround schoonheidsspecialisten richten zich dan ook zeker niet alleen op de buitenkant. Jij leert hoe je mensen compleet ‘zen’ maakt, maar ook hoe je een huidanalyse doet en een behandelingsplan opstelt. Maak kennis met alle kanten van wellness. Van saunaleer tot hospitality!

Opleiding

Je maakt kennis met de vele kanten van beauty en wellness. Natuurlijk leer je alles over schoonheidsbehandelingen, maar ook trends en Hospitality. Je oefent je kennis in onze eigen salon @PUUR op school én bij je stage. Je leert hier alles over lichamelijke verzorging en specialisaties gericht op massages en huidverbetering. Denk aan acne- en bindweefselbehandelingen of anti-aging behandelingen. Je voert huidanalyses uit en maakt behandelplannen. Jij werkt met de nieuwste apparatuur.

Een stukje theorie is daarbij ook belangrijk. Deze gaat over anatomie, fysiologie, arboregels en hygiëne. Bovenop al deze vakken en lessen krijg je ook nog Nederlands, Engels, ondernemen en rekenen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
 • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
 • Venlo - Groenveldsingel 40
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

 • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €700,- voor kleding en andere leermiddelen voor de duur van de opleiding.
Exclusief aanschaf laptop in leerjaar 1 en eventuele kosten voor keuzedelen.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Fijne motoriek
Fijne motoriek
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Kritische blik
Kritische blik
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld

De praktijk

Je werkt in een (inter)nationale wellness-, spa- en/van thermenomgeving. Bijvoorbeeld een luxe hotel, vakantiepark van fitnesscentrum. Van misschien begin je wel een eigen schoonheidssalon? Als allround schoonheidsspecialiste ben je vaak gespecialiseerd in een paar behandelmethoden, zoals de behandeling van acne van andere huid verbeterende behandelingen. Je klanten komen bij jou om te ontspannen, zich helemaal mooi te laten maken, van voor een oplossing voor een hardnekkig huidprobleem. Bij aandoeningen die niet in een keer op te lossen zijn, stel je een behandelplan op. Administratieve genomen horen er ook bij. Al helemaal als je je eigen salon runt. Maar dat is de allemaal waard jij als mensen weer helemaal laat stralen!

Ook interessant

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris vanaf ongeveer € 1.900,- bruto per maand
school
Hbo Huidtherapie (vervolgopleiding)

Veelgestelde vragen

 • Nee, de datum van inschrijving is de datum dat je officieel als student bij ons staat geregistreerd. De eerste schooldag kan later zijn. Je krijgt daarover bericht van de opleiding.

 • Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.