Je maakt kennis met de vele kanten van beauty en wellness. Natuurlijk leer je alles over schoonheidsbehandelingen, maar ook trends en Hospitality. Je oefent je kennis in onze eigen salon @PUUR op school én bij je stage. Je leert hier alles over lichamelijke verzorging en specialisaties gericht op massages en huidverbetering. Denk aan acnebehandelingen, shiatsu- of bindweefselmassages. Je doet ook huidanalyses en maakt behandelplannen.
Een stukje theorie is daarbij ook belangrijk. Deze gaat over anatomie, fysiologie, arboregels en hygiëne. Bovenop al deze vakken en lessen krijg je ook nog Nederlands, Engels, ondernemen en rekenen.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende infoavonden beschikbaar.
Klik hier voor alle evenementen
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €650,- voor kleding en andere leermiddelen voor de duur van de opleiding.
Exclusief aanschaf laptop in leerjaar 1 en eventuele kosten voor keuzedelen.
Je werkt in een (inter)nationale wellness-, spa- en/van thermenomgeving. Bijvoorbeeld een luxe hotel, vakantiepark van fitnesscentrum. Van misschien begin je wel een eigen schoonheidssalon? Als allround schoonheidsspecialiste ben je vaak gespecialiseerd in een paar behandelmethoden, zoals de behandeling van acne van andere huidverbeterende behandelingen. Je klanten komen bij jou om te ontspannen, zich helemaal mooi te laten maken, van voor een oplossing voor een hardnekkig huidprobleem. Bij aandoeningen die niet in een keer op te lossen zijn, stel je een behandelplan op. Administratieve genomen horen er ook bij. Al helemaal als je je eigen salon runt. Maar dat is de allemaal waard jij als mensen weer helemaal laat stralen!
Nee, de datum van inschrijving is de datum dat je officieel als student bij ons staat geregistreerd. De eerste schooldag kan later zijn. Je krijgt daarover bericht van de opleiding.
Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.