Schoonheidsspecialist

Jij legt mensen graag in de watten

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist is een afwisselend beroep, dat vraagt om een gevarieerde opleiding! Je leert beautybehandelingen uitvoeren, epileren, nagels lakken, wimpers verven en nog veel meer. Belangrijker nog: je leert hoe je mensen op hun gemak stelt en zorgt dat zij helemaal zen en mooi weer naar buiten lopen.

Opleiding

Je leert alles over lichaams- en gezichtsbehandelingen, hand- en voetverzorging en de basistechnieken make-up. Een huidanalyse en behandelplan opstellen zijn ook belangrijke taken van een schoonheidsspecialist. Iedereen heeft een andere huid. De theorie bestaat uit lessen over anatomie, fysiologie, maar ook over de stoffen in de producten die je gebruikt. Oefenen op je medestudenten en echte klanten doe je in onze eigen salon @PUUR. Naast al deze lessen krijg je ook nog Nederlands en rekenen en ondernemen.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Groenveldsingel 40
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Lesgeld BOL

  • €1.357,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €700,- voor voor leermiddelen en kleding voor de hele opleiding. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar en eventueel bijkomende kosten voor keuzedelen.

Bekijk onze laptopeisen

Het echte werk

Je werkt in een schoonheidssalon, bij een wellnesscentrum of misschien wel in een luxe parfumeriezaak. Ook in een hotel, op een cruiseschip werken, in een nagelstudio en browbar vaak schoonheidsspecialisten. Je ontvangt klanten en bespreekt hun wensen. Daarna analyseer je de huid en stel je een behandelplan op. Heeft iemand bijvoorbeeld last van acné, een droge huid of fijne lijntjes rond de ogen? Jij weet precies hoe je elke huid weer laat stralen. Naast het verzorgen van de huid, help je klanten ook met het weghalen van ongewenste lichaamsbeharing of je geeft ze een massage. Daarnaast adviseer je de klanten over producten die perfect zijn voor hun huidtype en regel je administratieve zaken, zoals de inkoop.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris vanaf € 1.900,- bruto per maand