Schoonheidsspecialist

Jij legt mensen graag in de watten

Schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist ben jij van alle markten thuis. Naast de handelingen die je leert op het gebied van beauty zoals gezichtsbehandelingen, epileren, hand- en voetverzorging en nog veel meer, ben jij ook van nature een mensenmens. Jij stelt iedereen moeiteloos op zijn gemak stelt en zorgt ervoor dat iemand straalt, van buiten én van binnen!

Opleiding

In de opleiding Schoonheidsspecialist leer je alles over de nieuwste lichaams- en gezichtsbehandelingen, hand- en voetverzorging en de basistechnieken make-up. Iedereen is uniek en heeft dus ook een andere huid. Jij leert huidanalyses maken en daarbij passende behandelplannen opstellen. Hoe je alles het beste onder de knie krijgt? Oefenen, oefenen, oefenen. Dit doe je in onze prachtige, eigen salon @PUUR.  
 
Jouw praktijkvaardigheden worden aangevuld met theorievakken over onder andere:

 • anatomie
 • fysiologie
 • producten

Ook krijg je lessen in Nederlands, rekenen en ondernemen. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

 • diploma vmbo kader
 • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
 • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
 • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
 • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
 • Venlo - Groenveldsingel 40
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
 • BOL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:

Lesgeld BOL

 • €1.419,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €700,- voor voor leermiddelen en kleding voor de hele opleiding. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar en eventueel bijkomende kosten voor keuzedelen.

Bekijk onze laptopeisen

De praktijk

Na het behalen van je diploma kun je op diverse plekken als schoonheidsspecialist aan de slag. Bijvoorbeeld in een schoonheidssalon, wellnesscentrum of in een luxe parfumeriezaak. Of misschien wel in een hotel, op een cruiseschip, nagelstudio of browbar. Vraag naar schoonheidsspecialisten is er genoeg!   
 
Je ontvangt klanten en bespreekt hun wensen. Daarna analyseer je de huid en stel je een behandelplan op. Heeft iemand bijvoorbeeld last van acné, een droge huid of fijne lijntjes rond de ogen? Jij weet precies hoe je elke huid weer laat stralen! Naast het verzorgen van de huid, help je klanten ook met het weghalen van ongewenste lichaamsbeharing of je geeft ze een massage. Daarnaast adviseer je de klanten over producten die perfect zijn voor hun huidtype en regel je administratieve zaken, zoals de inkoop. 

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris vanaf € 1.900,- bruto per maand